(NB! Oppdatert tirsdag 2. februar: VG melder at Discovery og Telenor snart kan møtes rundt forhandlingsbordet igjen)

Søndag ble det klart at Altibox-kunder omsider får Eurosport Norge. Kanalen blir aktivert 1. februar. Nyheten ble imidlertid overskygget av forhandlingsbruddet mellom Telenor og Discovery Networks natt til mandag.

Forhandlingene har dreid seg om hvor mye Canal Digital skal betale for å sende Discovery-kanalene.

Til sammen er 13 kanaler gått i svart for Canal Digital-abonnenter. Forhandlingene mellom Discovery og Telenorg gikk ut ved midnatt. I følge kampanje.com gjelder dette både kabel- og satelitt-kunder, samt TV-abonnenter tilknyttet Telenors fiber, hvilket betyr at rundt 2,8 millioner seere i Norge er rammet av konflikten. 

Eurosport Norge, som mandag sender den utsatte sisterunden av Farmers Insurance Open på Torrey Pines, er dermed enn så lenge ikke tilgjengelig for Canal Digital-kunder. Dersom du er Canal Digital-kunde og ønsker å se PGA Tour, må du abonnere på Eurosports strømmeløsning Dplay.

Telenor kaller Discoverys krav for urimelig

Discovery-sjef, Harald Strømme, sier i en pressemelding at deres dør fortsatt er åpen for nye tilbud fra Telenor og Canal Digital.

– Selv om vi fra vår side i flere runder har forsøkt å nå frem til en avtale og redusert våre krav betydelig, har ikke Telenor beveget seg ett øre de to siste ukene. Faktum er at tilbudet fra Telenor innebærer null kroner i økt betaling for vår kanalpakke siden forrige avtale ble inngått i 2010. I samme periode har Canal Digital økt sine utsalgspriser med mer enn 30 prosent, uttaler Strømme i en pressemelding.

I pressemeldingen skriver han videre:

– Vi har bedt om en prisøkning for våre 13 kanaler, tilsvarende en kopp kaffe, per kunde per år. Telenor kaller dette et urimelig krav. De forsøker også å så tvil om at dette er en korrekt fremstilling. Det kan jeg nok en gang forsikre om. Telenor prøver i stedet å gjøre dette til en diskusjon om sportskostnader. Det er riktig at vi diskuterer Tippeligaen, og skal vi finne en god løsning på det, vil det koste mer enn en kaffekopp. Men det er ingen deadline nå for å bli enige om Tippeligaen, og konflikten handler ikke om dette. Vi har gitt Telenor tilbud på våre kanaler uten fotballen. Og da er det altså en kaffekopp i året det handler om, sier Strømme.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Henrik Bjørnstad og Per Haugsrud kommenterer golf for Eurosport Norge. Enn så lenge er de i svart hos Canal Digital-kunder. (Foto: Christian Døvle/Norsk Golf)

Ragnar Kårhus, administrerende direktør i Canal Digital, beklager overfor sine kunder at de for øyeblikket mangler TV Norge og de øvrige Discovery-kanalene:

– Vi er svært skuffet over at det amerikanske mediekonsernet velger å gå til dette drastiske skrittet, selv om de allerede torsdag varslet at de var villige til å gå så langt. Vi fortsetter å jobbe hardt for å få kanalene tilbake så raskt som mulig, sier Kårhus i en pressemelding og fortsetter:

– De siste månedene har vi forhandlet med Discoverys internasjonale ledelse for å komme til enighet om en ny avtale. Vi har strukket oss svært langt i våre tilbud, spesielt for de norskproduserte kanalene som betyr mest for våre kunder. Discovery har imidlertid fremsatt helt urimelig krav om prisøkninger på flere hundre millioner kroner for å dekke opp for deres dyre kjøp av ulike sportsrettigheter det siste året, langt ut over det vi mener kanalene samlet sett er verdt for våre kunder, 

(Norsk Golf kommer tilbake med mer)