Torsdag slo ukens Challenge Tour-turnering, Turkish Airlines Challenge i gang på Glorica GC i Belek i Tyrkia. Der må vi scrolle helt ned til 127. plass for å finne et norsk flagg på leaderboardet.

Med en åpningsrunde på fem over par (77), bestående av seks bogeys, en dobbelbogey og tre birdies, har Elias Bertheussen fem slag opp til den foreløpige cutstreken, og blir avhengig av en kanonrunde for å få med seg helgespill. Etter runden skrev han på sin Facebook-profil at dårlig jernspill kombinert med flere treputter var årsaken til den høye scoren.

For Andreas Halvorsen sin del ser det dessverre enda mørkere ut med tanke på helgespill. 18-åringen, som spiller bare sin andre turnering etter å ha blitt proff for en måned siden, ligger seks over par på 137. plass. 

Før turneringen

Elias Bertheussen fryktet før ukens turnering slo i gang at han måtte stille til start med lånte køller. Det slapp han heldigvis. Da trønderen landet på flyplassen tirsdag, dukket Callaway-køllene hans aldri opp på bagasjebåndet.

Onsdag morgen og siste mulighet for innspill på Gloria GC dukket køllene hans omsider opp.

– Jeg var mildt sagt lettet da jeg kom opp i resepsjonen i morges og så at køllene mine lå der. Fikk spilt og trent, og gjort så gode forberedelser jeg kunne under rådende omstendigheter. På denne banen er det to ting som gjelder: Prikke fairways, og være litt Ballesteros de gangene man ikke gjør det, skrev Bertheussen på Facebook.

Mens Elias Bertheussen er den eneste nordmannen med full kategori på Challenge Tour i 2015, er Halvorsen på sin side garantert syv Challenge Tour-frikort i år samt de tre neste sesongene.