Ingen kunne gjøre noe med JB Holmes i torsdagens åpningsrunde av WGC-Cadillac Championship på Donalds Trumps Doral. I krevende forhold med sement-harde greener og sterk vind, slo han til med en magisk -10-runde, og en ledelse på fire slag. Etter runden kalte Ian Poulter prestasjonen for «Den mest utrolige runden han noensinne har sett».

«Hvilken planet var du på i dag?», spurte Luke Donald.

Fredag var det tilbake til jordkloden for Holmes, som brukte 11 slag mer på andrerunden. Med en over par for dagen er han likevel to slag foran nærmeste utfordrer Ryan Moore. 

– Hvis du hadde fortalt meg på starten av uken at jeg ville lede med to slag etter to runder hadde jeg svart: «Det høres bra ut». Jeg spilte veldig bra i dag. Hadde bare et par slurvete svinger, sa Holmes etter runden, i følge pgatour.com, og fortsetter:

– Jeg slo mange fantastiske slag, og faktisk var det ikke så veldig stor forskjell på denne runden og torsdagens. Jeg kunne lett ha gått seks under i dag. Det viser bare hvor vanskelig denne banen er.

17 av feltets 73 spillere er under par så langt, men bare fem spillere har fem slag eller færre opp til Holmes. Alt kan imidlertid skje på Doral. De to første rundene har vist at bådde dobbelbogeys og eagles er rett rundt hjørnet.

En av spillerne som kom seg under par for turneringen var verdensener Rory McIlroy. Nord-iren gjør nok av birdies, men mange unødvendige bogeys hindrer ham i å true helt i toppen av leaderboardet.

På det 8. par 5-hullet tok frustrasjonen overhånd for Rory. Etter å ha hooket andreslaget i vannet, fulgte treerjernet etter i vannet.

– Henrik Stenson fleipet at hvis jeg ikke kan komme med på SportsCenter (høydepunkter på TV-kanalen ESPN journ. anm.) med spillet ditt, klarer du i minste å gjøre det noe annet!, fortalte McIlroy i presseboksen etter runden.

(Se video av situasjonen her) 

Tre slag bak Holmes alene på tredjeplass ligger verdenstoer Adam Scott, som spiller sin første turnering for sesongen. Scott spiller sin første turnering etter å ha byttet fra lang til kort putter, og angrer nok ikke på den avgjørelsen. Han har bare brukt 54 putter så langt, og ranker nest best  hele feltet i den viktige statistikken «strokes gained putting».

– For meg så var det ikke så dramatisk. Jeg har hatt suksess med kort putter tidligere. Jeg tror derimot det er en helt annen historie for gutta som aldri har puttet med noe annet. For meg har det vært positivt. Det gir meg noe nytt og frisk å fokusere på, det er fint, sier Scott.

Leaderboard