Banebeskrivelse

Siden 1963 er det familien Edberg som har drevet Hooks Herregård, og første tee på både Parkbanan og Skogsbanan ligger bare en pitch fra hotellet. Begge er naturskjønne golfbaner med middels store greener. Parkbanan ligger i et åpent landskap som strekker seg langs Hokasjøen. Den ble påbegynt allerede i 1934, og er dermed en av Sveriges eldste golfbaner. Tees og bunkere ble renovert for et par år siden.

Skogsbanan regnes for å være noe mer utfordrende, og er plassert i et mer kupert skogsterreng. Det som karakteriserer begge baner, er forholdsvis smale fairways. I tillegg er det en kjent sak at banedesignet fordrer til taktikk fra tee til green – strategi premieres altså fremfor styrke.

Miljø og treningsfasiliteter

På Hooks GK fins det et 170 meter langt treningsområde for bruk av egne baller mellom greenen på hull 18 på Parkbanan og greenen på hull 18 på Skogsbanan. Klubben har også en treningsgreen for pitch- og bunkertrening på plass. To supre puttinggreener ligger rett ved klubbhuset, og foran inngangspartiet til Hooks Herregård er det en stor treningsgreen som egner seg for gruppetreninger.

De som besøker Hooks GK føler den nære forbindelsen mellom golfklubben og herregården. Klubbhuset rommer imidlertid resepsjon, omkledningsrom, badstue, boblebad, proshop og restaurant for de som bare er på dagsbesøk. I golfstudioet tilbys custom fitting der du får svingen analysert og køller anbefalt.

En kuriositet: Proen Pelle Edberg er familiens golfansikt utad. Han er yngst av de fire brødrene Edberg og begynte å spille på touren i 1997.

Overnatting

Hook Golfklubb og Hooks Herregård tilbyr gunstige golfpakker med greenfee og overnatting. Herregårdens hovedbygning og fløyene som står der i dag, ble oppført mellom 1778-1786. Hooks Herrgård har 236 sengeplasser fordelt på 105 værelser i ulike kategorier. De fleste golfere foretrekker fløyen Sörlängan som ligger 50-100 meter fra tee på hull 1. Andre velger et rom i Strandstugan, der en kan ta morgenbad fra terrassen.

Hooks Herregård Spa & Fitness anlegget er 1300 kvm stort, og åpnet i 2014. Anlegget ligger rett ved siden av herregården, og rommer svømmebasseng, varme og kalde kilder, badstueanlegg med opplevelsesdusjer og et stort utvalg spa-behandlinger.