I fjor høst signerte PGA Tour en avtale med Netflix om å produsere en helt ny dokumentarserie fra sirkuset på PGA-touren. Serien skal produseres av Vox Media, som står bak «Explained», og Box to Box Films, produsenten bak supersuksessen «Drive to Survive».

Drive to Survive har bidratt til rekordinteresse for Formel 1 over hele verden, og har vært på topplisten til Netflix i Norge i lang tid. Ifølge Kampanje.com har serien ført til at antallet TV-seere på de norske formel 1-sendingene har blitt tidoblet (!).

PGA Tour-serien skal modelleres etter suksessoppskriften til Drive to Survive, med enestående og eksklusiv tilgang til de fremste utøverne i sporten.

Onsdag avslørte PGA Tour hvilke spillere som har takket ja til å være med i serien, og selv om noen av de største navnene som Tiger Woods, Bryson DeChambeau, Jon Rahm og Rory McIlroy mangler, kan norske golfentusiaster juble over at Viktor Hovland er med. (Og basert på hvordan vi vet Hovland er, vil han nok være god TV for de fleste andre også!)

Her er hele rollebesetningen i alfabetisk rekkefølge:

Abraham Ancer

Daniel Berger

Cameron Champ

Joel Dahmen

Tony Finau

Matthew Fitzpatrick

Tommy Fleetwood

Rickie Fowler

Sergio Garcia

Harry Higgs

Max Homa

Viktor Hovland

Dustin Johnson

Brooks Koepka

Collin Morikawa

Kevin Na

Mito Pereira

Ian Poulter

Xander Schauffele

Jordan Spieth

Justin Thomas

Bubba Watson

En av hovedårsakene til Drive to Survive sin suksess har utvilsomt vært hvordan TV-produsenten har fått nærmest fri tilgang til utøverne, uten innblanding fra arrangøren, som ikke har forsøkt å pynte på kontroverser eller feie konflikter under teppet.

PGA Tour er på sin side beryktet for hvordan de pleier å håndtere det meste bak lukkede dører, enten det gjelder suspensjoner, bøter, dopingsaker eller utbetalinger av bonuser, men denne gang har de ifølge golf.com lovet å holde seg i bakgrunnen og gitt Netflix det fulle og hele redaktøransvaret.

Det vil i stedet være opp til hver enkelt spiller hvor mye tilgang de vil gi TV-produsenten

Netflix startet filmingen allerede under Tiger Woods sin invitasjonsturnering på Bahamas rett før jul. Den turneringen vant ingen ringere enn Viktor Hovland, og det er nærliggende å tro at den smørblide publikumsfavoritten, som nå er rangert som den syvende beste spilleren i verden, vil få en fremtredende rolle i serien.

Hovland er for øvrig den tredje høyest rangerte spilleren av dem som har takket ja til å være med i serien.

I tillegg til spillerne over har også arrangørene av alle de fire store majorene gått med på å gi dokumentarteamet tilgang til sine turneringer.

Golf.com hevder filmingen skal avsluttes etter FedEx Cup-sluttspillet i slutten av august, og vil trolig ha premiere i starten av 2023.

Det er bare å begynne å glede seg!