Viktor Hovland er verdens heteste golfspiller for tiden. Med tre seirer på sine seks siste starter er han den spilleren som har sanket inn flest verdensrankingpoeng siden den nye PGA Tour-sesongen startet i september, og etter hans forrige seier i Dubai klatret han helt opp til tredjeplass på verdensrankingen for første gang.

Les også: Mulligan: Er verdens beste golfspiller norsk?

Etter et par ukers pause er Hovland nå på plass i Arizona for å spille Waste Management Phoenix Open, hvor han er blant de store favorittene til å ta sin første seier på amerikansk jord.

Med verdensener Jon Rahm på plass er ham imidlertid ikke den største favoritten, og ettersom han misset cuten forrige gang han spilte Waste Management Phoenix Open, har han også Justin Thomas og Hideki Matsuyama over seg blant både bookmakernes og PGA Tours ekspertpanel sin liste over favoritter til å vinne turneringen.

Ingen turnering på PGA Touren produserer høyere nivå på decibelskalaen enn Waste Management Phoenix Open, og brorparten av tilskuerne samler seg rundt det 16. hullet, som er et av verdens mest berømte par 3-hull. Og i motsetning til hull 17 på Sawgrass, 12 på Augusta og 7 på Pebble Beach er det ikke golfbanearkitektens fortjeneste.

Det 148 meter lange hullet har blitt ikonisk på grunn av sine gigantiske tribuner som rammer inn hullet, og stemningen minner mer om en «frat party» på college enn en golfturnering. Og for mange tilskuere er det nettopp derfor de kjøper billett.

Det har naturligvis ført til mange minneverdige øyeblikk, som om ingen sannsynligvis noen gang kommer til å toppe Tiger Woods sitt hole-in-one der i 1997 på starten av PGA Tour-karrieren.

(Artikkelen fortsetter under)

Hovland tar fatt på første runde klokken 15.59 norsk tid med Xander Schauffele og Jordan Spieth, som kjempet om seier i forrige helgs turnering på Pebble Beach. De er med i tourens «featured groups», som viser de to første rundene deres i sin helhet på strømmetjenestene Discovery Plus og GolfTV. Andrerunden starter i beste sendetid klokken 20.24 fredag.

Det er bare å glede seg!