Det var tøffe forhold for spillerne på dag tre av PGA championship som spilles på Southern Hills i Tulsa. Så også for Viktor Hovland. På fredag var det nærspillet, og især en glohet putter som reddet 24-åringen, men lørdag var det ikke mye hjelp å få fra den kanten heller.

LES OGSÅ: Tiger Woods trekker seg fra PGA championship

Putteren sviktet

Tendensen så man allerede på det første hullet, da Hovland misset en énmetersputt for par. På de påfølgende hullene spilte Hovland bra frem til green, men ingen av birdieputtene rullet i.

Dagens eneste birdie kom på hull 6, men den ble ødelagt umiddelbart på hull 7. Flere birdier ble det ikke for Oslo-gutten, og dermed endte runden på 75 slag, og fem over par.

TULSA, OKLAHOMA – MAY 20: Viktor Hovland of Norway reacts to his putt on the 18th hole during the second round of the 2022 PGA Championship at Southern Hills Country Club on May 20, 2022 in Tulsa, Oklahoma. (Photo by Christian Petersen/Getty Images)

Oppsiktsvekkende tall

Det kanskje mest oppsiktsvekkende for Hovland i løpet av ukens turnering, er antall birdier fra det som til vanlig er en norsk birdiemaskin. I løpet av 54 har Hovland gjorde fire birdier; det tilsvarer et snitt på én birdie hvert 13,5 hull.

Før søndagens runde ligger Hovland på 45.-plass. Med en totalscore på +5 ligger nordmannen fjorten slag bak den store overraskelsesmannen Mito Pereira, fra Chile. Pereira har levert runder på 68, 64 og 69 slag, og leder med tre slag på Matt Fitzpatrick (ENG) og Will Zalatoris (USA) før de siste atten hullene.

Hovland skal spille sammen med amerikaneren Tony Finau på siste dag. Den langtslående duoen slår ut klokken 15.55, norsk tid.

Leaderboard