Den triste nyheten kom bare en uke etter at Lyles kone Briona opplyset på hans offisielle Facebook-profil at han hadde valgt å gi opp sin årelange kreftbehandling og heller reise hjem for palliativ behandling.

«Hjertet mitt er knust mens jeg skriver denne meldingen. Tidligere i dag tok Jarrod avgjørelsen om å stoppe aktiv behandling og begynne smertelindrende behandling. Han har gitt alt han kan gi, og hans stakkars kropp klarer ikke å takle det lenger. Vi skal reise nærmere hjem de neste par dagene slik at han endelig kan forlate sykehuset. (…) Han har nådd grensen sin, og doktorene er omsider enige om at de ikke lenger kan klare å få et positivt resultat. I dag konsentrerer jeg meg først og fremst om jentene våre og å gjøre hva jeg kan for å få dem gjennom utfordringene som er foran dem.», skrev hun.

Jarrod Lyle med sine to døtre Briona og Lusi. Dette bildet ble lagt ut samtidig som at familien opplyste om at han hadde gitt opp kreftbehandlingen.

Mange av tourspillerne og hans tidligere kollegaer har de siste dagene har samlet seg for å støtte familien Lyle. Flere av spillerne har startet innsamlingskampanjer for hans etterlatte kone Briona og to døtre Lusi (6) og Jemma (2), og senest i går donerte Bryson DeChambeau sin seierssjekk på 25 000 dollar til Lyle-familien etter at han vant long-drive-konkurransen før PGA Championship.

De siste par ukene har mange av spillerne også spilt med gule bånd på capsene sine. Lyles gule capser og bøttehatter ble kjennetegnet hans ute på golfbanen.

Med sitt smittsomme humør ble Jarrod Lyle en av de best likte spillerne i profesjonell golf. Lyle ble kreftsyk allerede i ungdommen, og sykdommen hans ble verdenskjent da han var 17 år gammel og begynte å gjøre seg bemerket i internasjonal amatørgolf. På den tiden engasjerte også PGA Tour-spiller Robert Allenby seg i Lyles kamp mot kreften, og gjennom veldedighetsorganisasjonen Challenge Cancer Support Network støttet han Lyles drøm om å bli profesjonell golfspiller.

Lyle fikk PGA Tour-kortet for første gang i 2007, og spilte sist gang i 2016, da han fikk spilt ti turneringer. Selv om han aldri har vunnet på PGA-touren, vant han to ganger på Nationwide Tour, det som nå heter Web.com Tour, i 2008.

Etter nyheten om hans bortgang onsdag kveld var det mange spillere som tok til sosiale medier for å kondolere:

(Artikkelen fortsetter under)

 

 

 

 

 

 

 

PGA Tour-sjef Jay Monahan skriver i en uttalelse at hele PGA Tour-familien har sin dypeste medfølelse overfor familien Lyle:

– Vi lover at Jarrod aldri kommer til å bli glemt. Vi skal fortsette å hedre hans kone og arven hans, og det inkluderer å bidra med støtte til familien hans i månedene og årene som kommer.