Årets norgesmesterskap var en del av Nordic League-turneringen Norwegian Open. Kelly ble fortalt av NGF før turneringen slo i gang at han ikke kunne være med i NM-delen av turneringen, og var dermed kun en offisiell deltager i Norwegian Open. Grunnen var at han ikke var medlem av en norsk golfklubb. 

Kelly aksepterte avgjørelsen før turneringen slo i gang. Tre runder senere endte han opp med samme totalscore som Ole Berge Ramsnes – som ble tildelt kongepokalen.

Da han noen dager senere gikk turneringsbestemmelsene til NM nærmere i sømmene, fant han imidlertid ut at han hadde hatt krav på å være med i NM. Det var golferen.no som først omtalte den spesielle episoden.

Norge har mange gode golfere som kommer opp gjennom systemet nå, så det var bra å vinne NM nå. Det kommer ikke til å bli noe lettere fremover

Jason Kelly

Dermed måtte Norges Golfforbund kaste seg rundt for å komme til bunns i misforståelsen. Tre uker etter å ha mottatt nødvendig dokumentasjon fra Kelly kom omsider den offisielle beklagelsen og korrigeringen fra NGF.

Dermed ble årets norgesmesterskap i golf er det første i turneringens 60 år lange historie med to vinnere på herresiden. Tirsdag møtte Jason Kelly NGF på Miklagard for å motta NM-trofeet.

– Jeg er veldig glad for at det endelig er løst. Det er en stor ære og et privilegium, gliser Kelly.

– Med turnering på Moss & Rygge de to første rundene og Skjeberg siste runde samtidig som damene, gjorde det til en veldig spesiell uke. Det var en fantastisk turnering. Norge har mange gode golfere som kommer opp gjennom systemet nå, så det var bra å vinne NM nå. Det kommer ikke til å bli noe lettere fremover, sier Kelly.

(Foto: Benjamin A. Ward/Norsk Golf)

Vil forsvare

Han lover å komme tilbake neste år når turneringen spilles på Atlungstad Golfklubb. Og nå er det ingen tvil om at han har papirene i orden: Miklagard Golfklubb har gitt ham medlemskap.

– Forhåpentligvis blir neste års NM litt mer smertefri, fleiper Kelly og ler.

– Det var veldig snilt av Miklagard å tilby meg det. Jeg er stolt over å være medlem på en bane som nettopp ble ranket som den beste i Norge og nummer seks i Norden, forteller Kelly.

Han sier det er trist at han ikke får muligheten til en ny duell mot Ole Ramsnes. Siddisen annonserte for noen uker siden at han legger golfkøllene på hylla.

– Det er synd med Ole. Han jobber hardt, men som med mange andre ting her i livet, kan man gjøre alt rett og likevel ikke lykkes. Jeg er sikker på at han kommer til å lykkes med det neste han velger i karrieren, sier Kelly, som nå vender blikket mot USA og noen uker med hardtrening før den nye sesongen.

– Siden jeg ikke er en del av Team Norway, forsøker jeg å snekre sammen et eget opplegg. Jeg reiser til Phoenix neste uke for å trene. Deretter reiser jeg videre til Titleist Performance Institute i San Diego. Jeg skal jobbe hardt i vinter for å gjøre meg klar til neste sesong. Jeg kommer til å være basert i Marrakech i Marokko.