Daffinrud lå på 27. plass  (-5) før den fjerde og avsluttende runden av Oates Vic Open i Australia, etter runder på 70, 74 og 70 slag.

Søndag slo hun til med en knallsterk runde på fire under par, bestående av fem birdies, en bogey og resten par. Det var ikke bare Vestfold-spillerens beste runde hele uken, men også feltets nest laveste score på en dag der forholdene var tøffe på 13th Beach Golf Links i Australia. 

 Det er deilig å starte sesongen med personlig beste. Det gir mye motivasjon for de neste turneringene

Tonje Daffinrud

Det løftet henne helt opp til delt 6. plass (-9) sammen med fem andre spillere. Det er hennes første topp-10-plassering noensinne på europatouren. Daffinruds beste plassering i de to sesongen hun har spilt på Ladies European Tour, er en 13. plass i Marokko i 2015.

Dermed slo hun raskt tilbake en tøff fjorårssesong der hun endte på 80. plass på pengelisten – og dermed fornyet arbeidstillatelsen på europatouren med bare 500 euros margin.

– Det er godt å vite at det vi har jobbet med i vinter fungerer. Det er deilig å starte sesongen med personlig beste. Det gir mye motivasjon for de neste turneringene, sier Daffinrud til Norsk Golf.

– Spillet føltes bra hele uken og jeg var flink til å takle forholdene. Det var mye vind i spill, men jeg spilte smart og gav meg selv mange birdiesjanser. Putteren var solid hele uken, og jeg gjorde ikke mange feil.

Som en ekstra bonus sikret 6. plassen hennes en start i neste ukes LPGA-turnering Australian Open. Det blir hennes første turnering på verdens gjeveste kvinnetour.
– Det var en plass for total prize money fra forrige uke og denne. Så jeg reiser til Adelaide i morgen. Veldig kult!

Daffinruds 6. plass var verdt en pen sjekk på 10 290 euro, snaue 92 000 kroner – over halvparten av hva hun tjente i hele fjor.

På toppen av leaderboardet i Australia måtte lederen før siste runde, Melissa Reid, ut i omspill mot sin Solheim Cup-lagvenninne Sandra Gal for å avgjøre. Med par på det tredje omspillshullet kunne hun juble for sin sjette triumf på LET.

Marianne Skarpnord vant turneringen i 2015, da den kun var en del av den australske touren. Søndag endte hun på 31. plass etter å ha avsluttet med en tung 78-runde.

Madelene Stavnar fikk sin europatour-debut tidligere denne uken. 16-åringen ble samtidig tidenes yngste norske spiller i en europatour-turnering. Med runder på 83 og 73 slag misset hun cuten.

Resultater Oates Vic Open