Klubben har nemlig plantet tusenvis av trær og busker for å gi spilleren en følelse av at de oppholder seg i lukkede landskapsrom på hvert eneste hull.

Banebeskrivelse

Kävlinge Golfklubb ble etablert i 1989, og banen åpnet for spill i 1991. Siden den gang har klubben plantet tusenvis av trær og busker for å gi spilleren en følelse av at de oppholder seg i lukkede landskapsrom på hvert eneste hull. Golfbanen har dermed et utpreget parkdesign. Hull 18 er banens signaturhull. Det er et vakkert hull der man spiller seg inn mot klubbhuset og uteserveringen. Hull 8 regnes som banens vanskeligste. Det er et artig par 3 hull med dobbelt vannhinder. Som regel vanskelige vindforhold bidrar til å heve nivået ytterligere et hakk, og køllevalg er avgjørende.

Slaget ved Lund sto nettopp her på Kävlinge GK – på begge sider av bekken i desember 1676. Det sies at den danske kongen Christian Vs feltkjøkken falt buskaset mellom hull 12 og Kävlinge-elven.

Miljø og treningsfasiliteter

Klubben har drivingrange, puttinggreen og treningsområder, og i 2013 ble det også åpnet en korthullsbane som er gratis å spille. Klubben leier ut både traller, køller og golfbiler, og har en meget velassortert proshop. Det vakre klubbhuset rommer en golfrestaurant.

Overnatting

Kävlinge GK har en liten campingplass på klubbområdet og tilbyr lavere pris ved spill på 18-hullsbanen. Klubben samarbeider også med en rekke hotell og overnattingssteder i nærheten om gunstige greenfee-pakker. For mer informasjon, se hjemmesiden.