Ko startet avslutningsrunden av LPGA Mediheal Championship med en ledelse på ett slag, men fikk selskap av Minjee Lee på toppen av leaderboardet da fjerderunden var omme. Der avgjorde Lydia Ko med en treerwood i fairway fra 214 meter på det første omspillshullet. Den klistret hun helt inntil flagget.

Ko ble tidenes yngste verdensener i en alder av bare 17 år, men de to siste årene har det gått tregt for den unge stjernen. Hun har byttet trener, caddier og køller, og frem til søndag hadde hun gått 43 turneringer på rad uten seier. Hennes forrige seier kom sommeren 2016.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Søndagens seier var hennes 15. i LPGA-sammenheng. Det er like mange ganger som Suzann Pettersen har vunnet. Ko er imidlertid bare 21 år gammel, 13 år yngre enn Tutta var da hun tok sin 15. seier på LPGA-touren for tre år siden.

– Hele støtteapparatet mitt og familien min har jobbet virkelig hardt for dette øyeblikket. Jeg har glad for at mange av dem var til stede og kunne feire sammen med meg, sa Ko etter seieren.

Dette var Kos tredje seier på Lake Merced Golf Club i California. De to forrige kom i 2014 og 2015 da turneringen het Swinging Skirts LPGA Classic.

Da Ko spilte seg inn på det første omspillshullet, lå hun 20 meter bak Minjee Lee i fairway. Da Ko nesten gjorde albatross, maktet imidlertid Lee ikke å følge opp.

– Jeg slo flere virkelig bra treerwooder i dag. Jeg tenkte at jeg bare måtte forsøke å kopiere de. Jeg klarte å slå et bra slag igjen, men jeg visste ikke hvor nærme den kom til å ende opp, sier Ko om hennes nest siste slag for dagen.

Se og nyt!