Espen Kofstad hadde et fint utgangspunkt etter en førsterunde på -1 i sitt turneringscomeback på Europatouren. Fredag fulgte han opp med strålende spill og sikret seg muligheten til å klatre ytterligere på resultatlisten.

-Spillet er bunnsolid, jeg treffer nesten alt av greener og fairways, smiler Kofstad etter endt arbeidsdag.

Der avslutningen var meget sterk. Kofstad klinket til med tre birdies, null bogeys og 31 slag på de første ni hullene. Så dukket det opp litt motstand. For etter 14 hull, og to bogeys, var nordmannen plutselig tilbake på -1 for dagen, og cut-grensen begynte å komme ubehagelig nærme. 

Men Kofstad lot seg ikke sette ut av litt motgang og leverte enn avslutning det virkelig luktet svidd av. Tre birdies på de fire siste hullene, -4 for dagen og -5 totalt. Cut-grensen går på -2, Kofstad ligger på en delt 28. plass før turneringens to siste dager. 

-Hadde du ventet at du skulle greie cuten i comebacket?

-Ja, jeg har spilt så bra i sommer at jeg var sikker på at jeg skulle spille denne helgen, avslutter en selvsikker og offensiv Kofstad.

Søren Kjeldsen leder i skrivende stund turneringen på -12. Dagens store prestasjon stod engelske Matthew Fitzpatrick for. 21-åringen fra Sheffield flørtet med 59-tallet, men var 10 cm for kort på sisteputten og maktet dermed ikke å bryte drømmegrensen. Men med 60 på scorekortet kunne stortalentet glise likevel.

Richard Green vartet opp med en 64-runde fredag, og ligger på delt 7. plass, ni slag under par.