Da fredagens spill i Omen Open ble stanset av en sandstorm lå Espen Kofstad på en delt 15. plass, tre slag under par. Lørdagen måtte han begynne med å fullføre de siste åtte hullene av andre runde, og fikk etter hvert begynt på sin tredje.

De hullene han rakk å spille, endte dessverre med to bogeyer og resten par. Likevel klatret han en plass til delt 15. – ett slag under par.

I og med at store deler av feltet måtte fullføre sin andre runde før tredje runde kunne startes, gjenstår store deler av tredje runde for mange av spillerne.

– Ja, det blir 30 hull i morgen, sier Kofstad til Norsk Golf, og understreker like etter sin ganske enkle filosofi:

Det er tydelig at Kofstad har fokus på seg selv og ikke ser for mye på resultatlisten. Etter et nesten to år langt skadeavbrekk, har han startet sesongen med to klarte cuter på fem forsøk, med 42.-plassen i Alfred Dunhill Championship i Sør-Afrika som hans beste plassering så langt. Før den hektiske avslutningsdagen gjør han som skihopperne, og har fokus på arbeidsoppgavene:

– Jeg får ta ett hull av gangen og prøve å gjøre birdie, så får jeg oppsummere til slutt, sier han, og slenger på et smilefjes i sms-en til Norsk Golf, før han legger til:

– Spiller ganske fint.

Kofstad fikk spilt fem hull av tredje runde før lørdagen spill ble stanset av mørket. Med -1 på leaderboardet, har Kofstad bare fire slag opp til ledende Maximillian Kieffer fra Tyskland. Kieffer spilte for øvrig bare tre hull i løpet av lørdagen, ettersom han var en av få som rakk å spille ferdig sin runde fredag, og gikk i lederball lørdag.

Kristoffer Reitan og Kristian Krogh Johannessen misset begge cuten i Oman. Reitan endte på +6 etter to 75-runder, noe som ga en delt 83. plass – to slag unna videre spill.

Krogh Johannessen leverte runder på 78 og 75 slag. +9 totalt ga 103. plass.

Leaderboard