Stort sett par, en sjelden bogey, en enslig eagle – og litt oftere en birdie.

Slik oppsummerte vi Espen Kofstads spill etter tre runder i Steyn City Championship i Johannesburg. Og slik kan vi også oppsummere prestasjonen etter finalerunden søndag.

For 34-åringen leverte en ny runde på 69 slag. Allerede på det tredje hullet satte han tonen med en eagle på det første par 5-hullet. En birdie på sjuende ble utlignet av en bogey på niende. Men to nye birdier på backnine brakte nordmannen til -3 for dagen.

Med fire jevne og stabile runder på 70, 69, 70 og 69 slag, totalt ti under par, spilte Espen Kofstad seg 11 plasser oppover på leaderboarden – og endte på en delt 40. plass.

Dermed rykker han også fire hakk opp på DP World Tour-rankingen, hvor han nå ligger som nummer 113 etter å ha spilt inn 39.624 euro, eller snaut 400.000 kroner, på sine sju turneringer.

Shaun Norris sørget for hjemmeseier i Steyn City Championship. Sør-afrikaneren ledet med tre slag før finalerunden og det var også marginen han vant med etter 70 slag på finalerunden. Hans 62-runde på dag to la grunnlaget for seieren.

Tapio Pulkkanen ble beste nordiske innslag i Johannesburg. Finnen endte på 5. plass etter en sterk sisterunde på 67 slag, med hele ni birdier.

Verdt å merke seg er det at Finland hadde tre spillere godt innenfor topp-20 i turneringen. Mikko Korhonen ble nummer ti, Sami Välimäki nummer 16.

Her er leaderboarden