Med store navn som Rory McIlroy, Jason Day, Adam Scott og Dustin Johnson som trakk seg fra turneringen, fryktet mange at OL skulle bli en B-preget konkurranse.

I stedet ble arrangementet en stor seier for golfsporten, både internasjonalt og nasjonalt. Selv om det ikke ble noen norske medaljer, hindret det ikke over 300 000 nordmenn i å følge dramaet som utspilte seg i den historiske golfturneringen i Rio.

Og gjennom åtte dager ble seerne loset gjennom sendingene av Fredrik C. Kracht og Joakim Mikkelsen.

Lørdag ble de hedret av Golf-Norge i forbindelse med Golfforum på Fornebu. 

– Å vinne «Årets Golfformidler» 2016 betyr enormt mye for meg. Å ha gleden av å kommentere lekene i Rio sammen med Joakim for TV 2 var spesielt. Golfen bød på alt vi kunnet ønske oss, og mer til. Minnene kommer til å sitte lenge. Den beste bekreftelsen vi fikk var at ikke-golfere likte det de så. De likte dramatikken og spillet, og de fikk et annet inntrykk av selve idretten. Jeg håper golfens inntog i OL og vårt bidrag sørger for mer interesse rundt golfen generelt. En artig sak er jo at TV 2 utsatte 21-nyhetene for å vise golf. Det er å skrive historie, sier Kracht til Norsk Golf.

Han mener idretten viste seg fra sin aller beste side og dermed skrev en sterk søknad for forsette å være en del av OL etter 2020, til tross for kontroversielle saker i forkant av turneringen.

Mikkelsen sier det var vanskelig å vite hvordan golf i OL skulle bli på forhånd.

– Men de fleste er vel enig om at det overgikk alle forventninger. Det er selvfølgelig veldig morsomt å få en slik utmerkelse for jobben man gjør, men samtidig er det viktig å huske at Espen, Marianne og Tutta også skal ha mye av æren for oppmerksomheten dette fikk i Norge. Uansett var dette en opplevelse vi ikke glemmer med det første, og vi er selvfølgelig veldig takknemlig både for denne utmerkelsen og alle gode tilbakemeldinger, sier Mikkelsen.