For mange klinger kanskje regionen Halland ukjent i ørene, men det er her du finner attraksjoner som Tjolöholms slott og kulturreservatet Äskhult i tillegg til Varberg og Falkenberg med milelange sandstrender. Kungsbacka er viden kjent for godt utvalg av restauranter som satser på lokalprodusert mat som fisk og vilt, og som for å understreke nettopp det er det her man finner Sveriges største pepperrot-gård som byr på spennende matopplevelser for hele familien.

Golfrunde det dufter hav av

Området som Kungsbacka Golfklubb ligger på, grenser til havet mellom naturområdene Sandö, Hördalen og Vallda. Klubben ble etablert i 1970, og det var den britiske arkitekten Frank Pennink som designet de første 13 hullene på det som i dag er Gamla Banan. Disse ble åpnet for spill i 1974, og de siste 5 hullene ble åpnet i 1978.

Miks mellom seaside- og parkbane

På Gamla Banan skyves spilleren gjennom et banelandskap med alt fra lun skogs- og parkkarakter til vindfulle seasidehull. De første fem hullene er klassiske parkbanehull. På hull 6 dukker vinden opp, og på hull 7 ser man havet. Etter hull 12 spilles det i kupert skogsterreng, og på hull 16 går man tilbake til parkbanedesign. I løpet av de siste årene har flere greenområder og hull blitt bygget om, og det er en velstelt og moderne bane som venter greenfeegjester.

Nya Banan med flust av vannhinder

Nya Banan på Kungsbacka GK er en 9-hullsbane fra 1992 med vannhinder på syv av hullene. Selv om greenene er sjenerøse av størrelse og par 4 hullene forholdsvis korte, bidrar vann, skog og fjellandskap til å øke vanskelighetsgraden. Har du reisefølge som aldri har spilt golf før, har Kungsbacka GK en løsning på det også: På korthullsbanen kreves det ingen forkunnskaper eller ”Veien til golf” kurs for å spille. Hullene måler 80-125 meter, og er midt i blinken for å trene nærspill.

Artig avstikker til Varberg

Varberg ligger 30 minutter fra Kungsbacka, og byens historikk som spa-destinasjon strekker seg tilbake til begynnelsen av 1800-tallet. Nyt late dager på stranden eller klippene, ta turen innom Varbergs Festning eller unn deg en luksuriøs spa-behandling på Varberg Stadshotell eller Varbergs Kusthotell. Byens torghandel er blant Sveriges livligste, og bare et steinkast unna ligger Societén – en park der musikkunderholdning pågår hele sommeren. Hvis turen heller går i retning Falkenberg, så sjekk inn på Strandbadet på selve Skrea strand. Stikkord er herlig Hemingway-stemning, afterbeach, spa-luksus og gode matopplevelser – alt i vannkanten.

– – –

 

Fakta om Kungsbacka Golfklubb

18-hullsbane, en 9-hullsbane og korthullsbane Pay & Play

Gamla banan: Par 72

Sesong: April-oktober

Arkitekt: Frank Pennink

Hjemmeside: www.kungsbackagk.se

Overnatting: Kungsbacka GK tilbyr golfpakker i samarbeid med Best Western Hotell Halland, og Säröhus.