«Utmerkelsen «årets talent» tildeles en amatørutøver som kan vise til utmerkede resultater og stor treningsiver gjennom sesongen. Stipendet på 15 000 kroner, som spilleren bare kan motta én gang, går i år til en spiller som har hatt jevn og god utvikling gjennom hele karrieren. Han har hatt mange internasjonale fremganger. Han begynte i fjor på college i Texas, men fant ut at det ikke var riktig vei videre for ham i utviklingen som golfspiller. Nå konkurrerer han heltid i de største amatørturneringene i verden, og befinner seg for øyeblikket på 31.-plass på verdensrankingen. Årets talent er en hardtarbeidende ung mann som det blir kjempespennende å følge videre i europatour-kvalifiseringen denne uken», heter det i begrunnelsen som idrettssjef i NGF Øyvind Rojahn leste opp fra talerstolen på golfforum på Gardermoen søndag.

Reitan svarte med en videohilsen fra Spania, der han takket for utmerkelsen:

– Denne sesongen har vært veldig innholdsrik. Jeg har spilt min første europatour-turnering, deltatt i min første major, noe som var en utrolig opplevelse, og vi kom på 5.-plass i lag-EM i Irland. Tusen takk til NGF og alt de har gjort for meg og gitt meg muligheten til å representere Norge gjennom så mange år, takket Reitan i videoen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Jakob Stavang Stubhaug og Silje Torvund Ohma mottok juniorstipender under golfforum. (Foto: Aleksander Mile Ottersen/Norsk Golf)

Årets juniorstipend for jenter på 10 000 kroner ble delt ut til Silje Torvund Ohma fra Fana GK. Juniorstipendene deles ut til spillere som i tillegg til sportslige fremganger har bidratt positivt i sitt miljø i hjemmeklubben.

«Hun har hatt god utvikling det siste siste året. Hun startet året i Srixon Tours yngste klasse, men fikk lov til å fortsette å konkurrere i den eldste klasse hvor hun har fortsatt å spille bra, der hun endte på femteplass sammenlagt denne sesongen. Hun har også debutert i en internasjonal turnering i European Young Masters på Hauger GK», var begrunnelsen for utmerkelsen til Ohma.

Guttestipendet gikk til Ålesunds Jakob Stavang Stubhaug, og begrunnelsen var som følger:

«Han vant Srixon Tours yngte klasse overlegent i 2017, og siden da har han utviklet seg godt videre. Han har klart seg godt i eldste klasse, selv om han er yngre enn de fleste. Han var også lenge med i kampen om den gjeve plassen i Youth Olympics. Han er en rolig gutt som jobber hardt i det stille. Han kommer egentlig fra Sunnfjord GK, hvor han trener mye alene, men han er likevel på golfbanen fra tidlig om morgenen til sent på kveld».

Tidligere vinnere av «årets talent»

2017: Kristoffer Ventura – Oslo GK

2016: Viktor Hovland – Miklagard GK

2015: Sandra Nordaas – Drøbak GK

2014: Kristian Krogh Johannessen – Drammen GK

2013: Tonje Daffinrud – Vestfold GK

2012: Anders Engell – Grønmo GK

2011: Joakim Mikkelsen -Drammen GK 

2010: Marita Engzelius- Oslo GK

2009: Espen Kofstad – Losby GK

2008: Are Åsland Friestad – Stavanger GK

2007: Fredrik F. Kollevold – Bærum GK

2006: Anders Kristiansen – Borregaard GK

2005: Lene Krog – Drammen GK

2004: Marianne Skarpnord – Skjeberg GK

2003: Marius Thorp – Bærum GK

2002: Kim A. Kristoffersen – Losby GK

2001: Torstein Nævestad – Oslo GK

2000: Knut-Alexander Schiager – Bærum GK

1999: Lars Petter Brovold – Onsøy GK

1998: Eirik Tage Johansen – Stavanger GK

1997: Suzann Pettersen – Oslo GK

1996: Henrik Bjørnstad – Oslo GK