Banen er ekte links, og grenser til et vernet våtmarksområde bare noen meter fra Østersjøens hvite sandstrender.

Banebeskrivelse

Ljunghusens golfbane har sandunderlag. Fairways er smal, greenene raske og fantastiske å spille på, og dette er en bane som byr på store opplevelser. Hull 1-18 er hovedbanen, og første del går gjennom heilandskap mens siste del er links.

(Foto: Visit Sweden)

Banen er som regel spillbar året rundt på grunn av både klimaet og den porøse sandjorden. Når greenene klippes kort før turneringer er de vidunderlig utfordrende. Ljunghusen regnes som en av Sveriges mest utfordrende baner. Det skyldes for en stor del roughen, som består av lyng. Havner man i den er det nærmeste vei ut som gjelder. Med sine 80 bunkere og 12 vannhinder regnes banen som spennende uansett om man er nybegynner eller lavhandicapper. Det sies at om man skal få en god score på Ljunghusen, må dagsformen være på topp. Spesielt hvis det blåser. Hull 17 er et kort par 4 hull på 280 meter med vann både rett frem og til høyre og venstre. Den opphøyde greenen voktes i tillegg av fire bunkere.

Miljø og treningsfasiliteter

Klubben har drivingrange og fine treningsområder. Den uformelle restauranten tiltrekker seg både medlemmer og andre som ønsker å spise et måltid i nærheten av havet.

Overnatting

Ljunghusen Golfklubb samarbeider med en rekke hotell og overnattingssteder i nærheten om gunstige greenfee-pakker. For mer informasjon, se hjemmesiden.