Stikkord for hva du bys på er raske greener, kupert terreng og herlig variert design!

18-hullsbanen

Lysegårdens 18-hullsbane åpnet i 1966. Store deler av banen er synlig fra klubbhuset som ligger høyt og fritt, og den inneholder kuriositeter som Vest-Sveriges høyeste fossefall på hull 13! Et av de morsomste hullene er hull 4, et kort par 3 hull som gir spilleren flott utsikt over området. Greenen ligger langt, langt der nedenfor, og poengterer at banen er innlemmet i det opprinnelige landskapet. Hull 17 er også spesielt – her tvinges spilleren til å slå over vannet for å treffe greenen.

Mens en del av banen fremstår som åpen med parkdesign, går den andre gjennom skogen og er smal og lun. Flere av hullene er relativt korte, og banen passer nybegynnere godt. Vannhinderne sørger likevel for at det fins nok å bryne seg på for lavhandicappere i tillegg.

Miljø og treningsfasiliteter

Lysegårdens GK tilbyr fine treningsområder med stor drivingrange og et felt bestående av puttinggreen, chippinggreen, 2 innspillsgreener, 2 greenbunkere i forbindelse med chippinggreenen samt 2 fairwaybunkere. Det er også en puttinggreen mellom klubbhuset og tee på hull 1. For juniorer eller voksne nybegynnere fins det også en korthullsbane med 4 hull rett ved siden av treningsområdet.

Overnatting

Lysegårdens GK har cirka 8000 greenfeegjester hvert år, og mange av dem er nordmenn som overnatter på Thorskogs Slott femten minutter unna. Der fant fredsforhandlingene mellom Haakon Haakonson og svenske Birger Jarl sted i år 1249. I tillegg golfpakker i samarbeid med Thorskogs Slott, tilbyr klubben også golfpakker med andre hotell og overnattingssteder, Se klubbens hjemmeside for mer informasjon.