2021-sesongen til Tiger Woods er foreløpig satt på vent etter at han i januar måtte opererere ryggen for femte gang.

Tiger har gjennomgått et mikrodiskektomi-inngrep for å fjerne et fragment fra en skive som klemte en nerve og påførte ham smerte i ryggen.

Tiger var vert for forrige ukes PGA Tour-turnering Genesis Invitational i California (der Viktor Hovland endte på en sterk femteplass), og under søndagens avslutningsrunde dukket Tiger plutselig opp på intervju på direkten med CBS-anker Jim Nantz.

Der ga han en oppdatering på hvordan det står til med ryggen.

– Jeg føler meg bra. Jeg er litt stiv. Det er planlagt en MRI-undersøkelse til for å se om det har grodd ordentlig, slik at jeg kan begynne å gjøre flere aktiviteter. Jeg er fortsatt i treningsstudiet og gjør de kjedelige tingene som kreves under en rehabilitering, sier Tiger.

På spørsmål om han kommer til å rekke The Masters i april, svarer han:

– Gud, jeg håper det.

Da Nantz spurte i hvilken grad han har spilt noe golf siden operasjonen, svarte Tiger at han kun har trent putting:

– Jeg har forlenget putteren, så jeg ikke må bøye meg så mye. Jeg har forlenget den til samme lengde som sand-wedgen. Jeg gjorde mange putteøvelser med sandwedgen, så jeg tenkte at jeg like gjerne kunne gjøre det ved å forlenge putteren, og det hjalp, smiler Tiger.

 

 

Woods har slitt mye med ryggen det siste tiåret og spilte bare én PGA Tour-turnering mellom august 2015 og desember 2017.

På et tidspunkt trodde Tiger at karrieren var over, men etter en vellykket operasjon i 2017 klarte han å gjøre comeback på slutten av året. Siden da har Tiger konkurrert stort sett skadefri.

I ettertid har han fulgt opp med å vinne FedEx Cup-finalen, The Masters og tangert Sam Snead som tidenes mestvinnende PGA Tour-spiller – utvilsomt et av idrettshistoriens største comeback.