Som en del av avgangskullets eksamen arrangeres golfskole fra 25. februar til 4. mars i 2021 på La Manga Golf Resort – et av Europas mest komplette golf-resorter. Golfskolen er en treningsuke for spillere på alle nivåer, der golfstudentene ved Høyskolen i Innlandet er med på å arrangere turen og bidrar som proer underveis.

PGA Golfskolen blir lagt opp av PGA studentene som blir uteksaminert i 2021 og deltagerne får golftrening i to timer hver dag i fem dager i alle deler av golfspillet. De vil også få verdifulle tips om spillestrategi underveis mens de spiller de fem golfrundene som er planlagt i løpet av uken. 

Så lenge PGA har drevet med utdanning, har avgangsstudentene hatt denne golfskolen som sin eksamensreise. De jobber både med å organisere, selge inn, markedsføre og budsjettere reisen, og de skal lage et komplett opplegg for en hel uke med treningsplaner og aktivitetsopplegg for spillere på alle nivåer. Studentene vil også være med ut på banen for å gi deltagerne verdifulle tips om spillestrategi for å senke scoren.

PGA Golfskolen på Almerimar i 2020 hadde 72 deltagere, noe som var en ny rekorddeltagelse.

PGA-studentenes golfskole arrangeres av reisebyrået Golfbreaks som er arrangør av turen.

Les mer om turen i denne PDF-filen.

Den norske golftrenerutdanningen gikk gjennom store endringer i 2013 i et samarbeid mellom PGA of Norway, Norges Golfforbund og Høgskolen i Innlandet (den gang Høgskolen i Hedmark).

Gjennom de nyoppstartede studiet fikk man en bachelorgrad i idrettsvitenskap med spesialisering innen golf, og det treårige studiet gjorde at de som tok golfutdanning, endelig også kunne få støtte gjennom Lånekassen. Siden den gang har de uteksaminert et tredvetalls studenter.