Europan Tour er ikke redd for å gå kreativt til verks i jakten på å tiltrekke et bredere og yngre publikum til golfsporten. Bare i løpet av det siste året har de lansert et nytt turneringsformat med sekshullsmatcher, arrangert target-golf under flomlys på kvelden, tillatt shorts på treningsrundene – noe mange mener bare er et spørsmål om tid før også blir tillatt i turnering, og i høst varslet touren at en nattgolf-turnering er under utvikling.

Under denne ukens turnering i De forente arabiske emirater, Abu Dhabi HSBC Golf Championship, står en DJ og spiller musikk på «full guffe» mens spillerne varmer opp. Og de ser ut til å like det.

– Vi er i underholdningsbransjen, konstaterer europatour-sjef Keith Pelley overfor Associated Press. 

– Det er viktig at man har respekt for golfsportens integritet og fokus på å bevare det som gjør golfsporten magisk. Men samtidig er det også viktig å se på måter å forbedre produktet ditt på, uansett hva slags bransje du jobber i, sier Pelley, som spår at musikk på golfbanen snart er «synonymt med golf».

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Touren har varslet at musikk på rangen ikke er noe engangstilfelle. Også på flaggskipturneringen BMW PGA Championship på Wentworth utenfor London, tourens hovedkontor, samt turneringene i Rolex Series, vil det være musikk på rangen. 

– Jeg elsker å høre på musikk på rangen. Hver gang jeg er hjemme og spiller golf, har jeg alltid på en liten høyttaler og hører på musikk, sa Rickie Fowler da han besøkte DJ-båsen før turneringen slo i gang.

Også Dustin Johnson, Ian Poulter og Henrik Stenson uttaler seg positivt til forsøket på å sprite opp turneringene litt. De poserte villig for fotografene med skilt som hadde påskriften «noise please» i stedet for de tradisjonelle golfskiltene med motsatt budskap:

(Foto: Getty Images)

– Jeg liker å trene til musikk, så jeg støtter dette fullt ut. Jeg vil tro at de fleste spillere og fans liker dette. Det skaper en fin atmosfære, og jeg tror det er en fin måte å gå fremover på, sier Henrik Stenson.

Dustin Johnson forteller at han nettopp har fått installert høyttalere i sin nye golfbil.

Det er viktig å prøve ut disse ideene og se om de virker eller ikke.

– Det holder meg avslappet, konstaterer verdenstreeren.

Selv om de fleste spillerne virket positive til litt mer volum på rangen, var ikke alle like begeistret. En av dem var tidligere The Open-vinner Paul Lawrie – som for øvrig er en del av spillerkomiteen som tillot musikken. På tirsdagen var musikken så høy at han slet med å høre hva caddien sa på treningsfeltet. Dagen etter ble musikken nedjustert noen hakk.

– Det er viktig å prøve ut disse ideene og se om de virker eller ikke. Alle ser ut til å like det, men jeg er gammel. Jeg er den gamle skolen, sier skotten.

NB! Abu Dhabi HSBC Championship startet torsdag, der Henrik Stenson klinket til med en åpningsrunde på åtte under par og to slags ledelse. Du kan følge utviklingen her.