I fjor vår lå Oppegård Golfklubb nesten med brukket rygg. Oppunder to millioner kroner i underskudd i 2013 og 2014 gjorde at det brant et blått lys for både klubben og anlegget.

Det måtte kreves inn ekstraordinær kontingent fra medlemmene for å berge klubben, og daglig leder Frode Valle begynte en prosess der hver stein ble snudd for å finne innsparingsmuligheter og nye inntektskilder.

Det ble kuttet i administrasjonen og alle leverandøravtaler ble reforhandlet. Bare utgifter til å holde banen i god stand, ble spart og faktisk økt. Det endte med at 2015 ga et overskudd på 2,5 millioner kroner, hvorav den ekstraordinære inntektene utgjorde 1,9 millioner.

– Det endte altså med et driftsoverskudd på rundt 600.000 kroner, og det selv om vi har puttet mer penger i bane og vedlikehold i 2015 enn i 2014, forteller daglig leder Frode Valle.

Dugnadsgjeng

Selv om han har ledet prosessen, gir han æren for snuoperasjonen til medlemmene, de dedikerte ansatte og dugnadsånden i klubben. Lørdag for to uker siden var det stordugnad, men da Oppegård Avis var på besøk tidligere i uken var ti karer i sving med ekstradugnad. Ti medlemmer stilte opp både onsdag, torsdag og fredag forrige uke for å vedlikeholde områdene rundt golfbanen på Greverud.

– De brenner for dette. De sier jo aldri nei. De er ryggraden i klubben. Uten dem hadde det vært umulig, sier Valle.

Den økonomiske snuoperasjonen har gjort det mulig å investere foran den nye sesongen. En ny fairwayklipper og en greenrulle er kjøpt inn og det er investert for 100.000 kroner på treningsanlegget. Når banen åpner rundt 1. mai vil det med andre ord være et anlegg medlemmene og kommunen kan være stolte av.

Artikkelen fortsetter under…

RYGGRADEN: Dugnadsgjengen som stilte opp på torsdag forrige er en del av klubbens ryggrad, mener daglig leder Frode Valle (til høyre). (Foto: Øyvind Ludt/Oppegård Avis)

«Statholdergaarden»

Samtidig med innsparingene som er gjort, sper man selvsagt også på inntektene så godt det lar seg gjøre. Sponsoravtaler signeres, blant dem en ny avtale med Michelin-restauranten «Statholdergaarden» i Oslo. Kjøkkensjef Bent Stiansen er nemlig bitt av golfbasillen og valgte selvsagt Oppegård Golfklubb.

Lørdag var Stiansen, Bocuse d´Or i 1993, selvsagt på dugnad.

Jeg vil lære å lage hjerte på cappuccinoen min og gå ned fra 34 til 27 i handicap

Bent Stiansen 

– Da jeg begynte med golf var Oppegård valg nummer én. Så må man være tro mot de som ha lært en å treffe en ball, så jeg har blitt værende i klubben, sier Stiansen.

– Det er en spennende klubb, med spennende mennesker, og banen passer godt for meg for jeg må slå rett og ikke så fryktelig langt, og forteller om sine to målsetninger for 2016:

– Jeg vil lære å lage hjerte på cappuccinoen min og gå ned fra 34 til 27 i handicap, sier han.