Banebeskrivelse

Fra Strømstad er det kun en times kjøring til Orust Golfklubb, som ligger vakkert til ved Malö Strömmar.

Orust Golfklubb byr på en førsteklasses bane som er kjent for å være en av Sveriges fineste seasidebaner. Hull 2 blir ofte karakterisert som et av de vakreste golfhullene i Sverige. Det er et par 4 hull på 407 meter fra gul tee og 331 meter fra rød. Utslaget ligger høyt, og man kan klinke til med driveren. Fra gul tee er de første 60-70 meterne smale, men deretter åpner fairway seg. Det er out of bounds til høyre, og hullet krydres med vann både til venstre og i bakkant av green.

Fra hull 4 er et betagende utsikt over både hull 2, 3 og 4 og sjøen. Noe av det som kan utfordre spesielt langtslående på Orust GK, er at enkelte fairways er smale. Men de fleste av dem er brede, vanskelighetene ligger snarere i strategisk plasserte bunkere og snertent plasserte vannhinder. Nærheten til havet gjør at vinden ofte er i spill.

Banen ble åpnet i 1987, og ligger så nære Malö Strömmar at klubben har sin egen gjestebrygge for de som kommer med båt. Det er altså på vestkystens største øy, Orust, vi befinner oss. Og den varme golfstrømmen sørger for at banen ofte har sommergreener fra mars måned helt til november.

Miljø og treningsfasiliteter

Det naturlige samlingspunktet i klubben er den trivelige restauranten med utsikt mot banen der det serveres dagens lunsj. Klubben har også en velassortert proshop.

Overnatting

Orust GK samarbeider med flere hotell og overnattingssteder i nærheten om gunstige golfpakker. For mer informasjon, ser hjemmesiden. Klubben har også en egen gjestebrygge for de som kommer med egen båt. For greenfeespillere er det gratis å legge til med båten.