Med de treffende navnene Lilla Vik og Djupadal forstår enhver at et av Skånes flotteste golfanlegg byr på variasjon og utfordringer.

 

Banebeskrivelse

Lilla Vik er Österlens Golfklubbs eldste bane. Parkbanen med seasidekarakter ble etablert i 1945, og den fikk dagens layout i 1979 da den ble utvidet til 18 hull. Banen ligger idyllisk plassert i en gammel eplehage, og dermed fins det store mengder frukttrær på flere av hullene. Sesongen varer langt utover høsten på Österlens GK, og den som ikke høster en god score kan dermed høste annet.

 

Lilla Vik måler 5670 meter fra gul tee, og består av en miks mellom park- og heibane. Banen holder høy standard, og smykker seg med kortklippede fairways og velstelte teesteder. Greenene er raske og en fryd å spille på. Det mest fantastiske ved Lilla Vik, er at banen på 7 av hullene går langs Østersjøen. Og da snakker vi kant i kant med glitrende hav det er fare for å miste ballen i. Banens øvrige hull har også kontakt med vannet, men da i form av betagende sjøutsikt. Hvis du vil kombinere golf med et innblikk i Skånes sagnomsuste kystlinje, da drar du til Lilla Vik.

 

Österlens GK sitt nyeste tilskudd på banefronten heter Djupadal, og banen smykker seg med et flott og moderne klubbhus som ligger i høyden og byr på magisk utsikt over hullene som ligger lenger nede i dalen.

 

Banen ligger i en gammel epleplantasje, og rent arkitektonisk sett er den vidt forskjellig fra Lilla Vik. Djupadal brer seg utover åpne sletter, og på visse hull kan en ane et snev av links. Selv om den ligger lenger unna havet, er jordsmonnet likevel hardere enn på storebroren. Alt i alt byr Djupadal på flere utfordringer enn Lilla Vik. De 18 hullene er meget varierte, og fairways og greener er ekstremt raske. De fleste av greenene er opphøyde.

 

Miljø og treningsfasiliteter

Lilla Vik har en golfrestaurant i klubbhuset, og eplesider fra Kiviks Musteri er den lokale spesialiteten. Klubben disponerer et antall leiligheter som kan leies. Størrelsen varierer mellom 100-120 m2 i to etasjer, og de ligger praktisk til på selve banen.

 

Aroma er navnet på Djupadal sin klubbrestaurant. Det fins også en kiosk ved hull 9.

 

Det fins treningsområder og drivingrange på både Lilla Vik og Djupadal. Djupadal sin drivingrange har gressmatter, og her fins tre treningsgreener.

På Lilla Vik fins det en stor pitching green og fine nærspillsområder i tillegg til rangen. Pluss en korthullsbane med 6 hull av høy kvalitet. Den er perfekt for trening på nærspill, og passer like godt for nybegynnere som mer erfarne golfere.

 

Overnatting

Österlens Golfklubb tilbyr golfpakker med greenfee og overnatting i samarbeid med en rekke hotell i nærheten. Se klubbens hjemmeside for mer informasjon.

Book bane, innhent tilbud, se golfpakker og les mer om golfklubben her