Før fredagens avslutningsrunde lå Bjørnstad på par sammenlagt, to slag utenfor den viktige topp-18-plasseringen som sikret avansement. Bjørnstad kjempet i toppen etter to runder, men begynte å slite midtveis i tredjerunden og klarte aldri å hente seg ordentlig tilbake igjen.

Bjørnstad avsluttet turneringen med en runde på én over par, bestående av tre birdies, to bogeys og en dobbelbogey. Dermed falt han til par sammenlagt, en foreløpig 38.-plass og fem slag bak kvalifiseringsgrensen.

Bjørnstad gjorde nylig comeback etter syv år vekk fra golfen. Han har gitt seg selv tre år med knallhard satsing for å komme tilbake igjen. Da han annonserte sitt overraskende comeback for noen uker siden, måtte han medgi at han ikke forventet avansement til europatouren allerede denne høsten.

– Det blir et «langskudd». Men jeg har ingenting å tape. Hvis jeg får tre år på meg, så skal jeg få dreis på sakene igjen, og komme meg tilbake, sa Bjørnstad. 

Også Fana GKs Jarand Ekeland Arnøy (-2) endte utenfor grensen i Østerrike, men han er uansett sikret en plass i andresteget takket være andreplassen på Challenge Tour i Irland forrige uke.

Europatourkvalifiseringen består av tre streg. Førstesteget spilles på åtte forskjellige baner rundt om i Europa, og har vært en stor skuffelse sett med norske øyne så langt.

 Forrige uke prøvde Aksel K. Olsen, Christian Aronsen, Elias Bertheussen, Anders Ellingsberg, Sander Stavnar og Vetle Marøy seg i Skottland og Tyskland, og det endte med nedtur for alle.

De neste par ukene skal også Kristian Krogh Johannessen, Anders Kristiansen, Kevin André Wright og Torbjørn Johansen prøve seg i førstesteget.

Steg 2 spilles Spania i starten av november, og hit er Eirik Tage Johansen i tillegg til Jarand Ekeland Arnøy allerede kvalifisert. 

Finalen av europatourkvalet har i en årrekke blitt spilt på PGA Catalunya Resort, men er nå flyttet til Lumine utenfor Barcelona. Når hele kvalifiseringen er ferdigspilt, er det bare 25 av totalt 1500 spillere som har kommet seg gjennom det trange nåløyet og til European Tour 2018. 

Leaderboard