Dermed har Hovland bare æren å spille for når han møter Abraham Ancer i den tredje og siste gruppespillsmatchen fredag.

Etter å ha åpnet torsdagens match mot Bernd Wiesberger med deling for birdie på hull 1 fikk østerrikeren et overtak to hull senere da han fulgte opp med en ny birdie. Den ledelsen ga han aldri fra seg.

I løpet av de neste seks hullene økte Wiesberger ledelsen til fem opp – til tross for en eagle fra Hovland på hull 6 – og da matchen var kommet til hull 16, var det omsider over.

Etter noen forrykende vintermåneder der topplasseringene har kommet som perler på en snor, har det gått litt tregere for Hovland de siste ukene. Forrige turnering misset han sin første cut på 23 forsøk (!), og Hovland innrømmet før denne ukens turnering at han vært sliten etter en periode med mange turneringer og mye reising.

Denne uken har han vært stødig fra tee, men langt under pari på innspillene og nærspillet. Heldigvis har han tre uker på seg for å få skuta tilbake på rett kjøl innen The Masters braker løs.

WGC-Dell Technologies Match Play består av totalt 64 spillere. Etter det innledende gruppespillet går vinneren av hver firer-pulje videre til åttedelsfinalen som spilles lørdag formiddag.

(Artikkelen oppdateres)

Leaderboard