Det bekrefter han overfor Golfweek.com

Reitan forpliktet seg i fjor vinter til å representere University of Texas fra og med høsten 2017. Han har imidlertid stormet oppover verdens amatørranking de siste månedene, noe som har fått ham til å tenke seg om ekstra.

Under et intervju med Norsk Golf i fjor sommer innrømmet 18-åringen at hvis han nærmet seg topp-20 på amatørrankingen, måtte han kanskje ta en ny vurdering om han skulle reise til USA, og i et nytt intervju i mars sa han at «man aldri vet hva som skjer i denne sporten her og hva slags muligheter man får videre».

Fire år til med amatørgolf virket ikke så spennende for meg som det burde ha vært

Reitan har overbevist innledningsvis på årets Nordic League, den nordiske profftouren, og Norsk Golf vet at han har vært i tenkeboksen i flere måneder og vurdert sin avgjørelse om å spille collegegolf.

Nå sier han til Golfweek at han kommer til å bli proff enten etter European Amateur Championship i juli eller U.S. Amateur i august.

– Det var en veldig, veldig vanskelig avgjørelse. Jeg følte at jeg har kommet til et nivå hvor golfen min har blitt bedre, og fire år til med amatørgolf virket ikke så spennende for meg som det burde ha vært. Selv om amatørgolf er mer enn godt nok nivå for meg, så har jeg nå spilt i noen proff-turneringer og føler at det er riktig nivå for meg, sier Reitan.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Kristoffer Reitan skrev dette på sin Facebook-profil etter at nyheten kom ut. 

Reitan er for øyeblikket rangert som nummer 38 på verdens amatørranking. Denne uken var han i South Carolina hvor han konkurrerte i Junior Invitational, verdens høyest rangerte juniorturnering. Det ble Reitans siste turnering som junior. Han endte på delt 31.-plass (+4), 16 slag bak vinneren Joaquin Niamann, som nå kommer til å klatre opp til førsteplass på verdensrankingen for amatører.

Portrettintervju med Kristoffer Reitan: «Den unge lovende»

– – –

Les også: Historisk amatørranking – to norske spillere topp-50 i verden 

Les også: Reitan valgte samme universitet som Spieth