18-hullsbanen er en kombinert park- og skogsbane med flust av vannhinder og interessante nivåforskjeller. Totalt sett står spilleren overfor en variert runde i flott natur – og rett i nærheten er det staselige hotellet Björkhaga.

Banebeskrivelse

Når du ankommer tee på hull 1 på Ryfors Golfklubb, befinner du deg på golfhistorisk grunn. Her ble det spilt golf allerede i 1888 etter at brødreparet Sager først bygget en 6-hullsbane og deretter 9-hullsbane på området. Banen som er her i dag, åpnet imidlertid i 1996. Den er plassert i kupert terreng, og kjennetegnes av store, ondulerte greener og brede fairways. For at den skal smelte mest mulig naturlig inn i det opprinnelige landskapet, heller enkelte av hullene skrått. Andre hull er bratte, men til gjengjeld opplever spilleren super utsikt på eksempelvis hull 9.

Banearkitekten Peter Nordwall gikk varsomt frem da han tegnet banen som ligger i området som tidligere var en av Europas mest fornemme landskapsparker. Null støy, men massevis av fuglekvitter og sus i sivet er noen av ingrediensene en bys på hele runden gjennom. Hull 18 er banens signaturhull, og er uforglemmelig for de fleste greenfeegjester. Dette er et par 5 hull som byr på fantastisk utsikt fra tee og en utfordrende green avslutningsvis. Dersom en er heldig med utslaget er det mulig å gå for green på andreslaget og sikte seg inn mot en eagle.

Miljø og treningsfasiliteter

Ryfors Golfklubb har fine treningsområder og drivingrange i tillegg til proshop. Halvveis i runden kan en kjøpe mat og snacks ved selvservering i klubbhuset. Rett ved klubben ligger Engelska Villan, som var hjemmet til en av brødrene Sager innimellom diplomatoppdrag og tjeneste som hoffstallmester på Det Kongelige Slott i Stockholm. Her kan en nyte måltider i historisk miljø torsdager og fredager kl. 1100-1700. Hotell Björkhaga fikser også gjerne lunsj som kan medtas til klubben for hotellgjestene sine.

Overnatting

Ryfors Golfklubb samarbeider med hotell Björkhaga i Mullsjö som ligger et par minutters kjøring fra golfbanen. Hotellet med 27 rom og en suite har lokale fristelser på menyen, freshe rom, topp service i tillegg til gunstige golfpakker i samarbeid med klubben. Hotellet åpnet i 1908, og ligger rett i nærheten av turstier, sykkelstier og badevann på sommeren. Se klubbens hjemmeside for mer informasjon. På området til Ryfors Golfklubb fins det også oppstillingsplasser for bobiler og campingvogner.