Bryson DeChambeau har vært årets store snakkis på PGA-touren. I løpet av bare noen få måneder har DeChambeau gått opp 18 kilo i bare muskler, og den 185 centimeter høye 26-åringen veier angivelig nå nesten 110 kilo.

Det har gjort ham til tourens lengstslående spiller, og forrige uke kom belønningen i form av karrierens sjette PGA Tour-triumf i Rocket Mortgage Classic i Detroit.

Selv forklarer DeChambeau den eksplosive vektøkningen med en kombinasjon av enorme mengder styrketrening, endring av svingteknikken og et ekstremt inntak av protein-shaker.

I sosiale medier spekuleres det imidlertid heftig om DeChambeau tydd til anabole steroider for å gå så raskt opp i vekt, og denne uken tok Yahoo Sports-kommentator Dwight Jaynes bladet fra munnen og sa at han ikke kunne forstå hvordan det var mulig å gå så raskt opp i vekt uten en eller annen form for kjemisk hjelp.

Nå går DeChambeaus PGA Tour-kollega Brooks Koepka langt i å antyde det samme. Tirsdag la han ut en videosnutt fra komiserien «Eastbound and Down» på sin Twitter-konto, som viser seriens antihelt Kenny Powers løpende i sinne mot TV-kameraet etter å ha blitt anklaget for steroidebruk:

 

Selv om DeChambeaus navn ikke er nevnt i innlegget, kreves det ikke så mye fantasi for å se for seg hvem Koepka hinter til.

Innlegget har foreløpig blitt likt 15000 ganger og fått 1700 retweets og kommentarer.

Koepka har foreløpig ikke uttalt seg om saken, så gjenstår det å se om det var seriøst ment, eller bare et uskyldig forsøk på å trenge inn i hodet på DeChambeau før de skal konkurrere mot hverandre igjen neste uke.

Vanligvis når PGA Tour-spillere blir konfrontert med kontroversielle temaer, tar de på seg en selvpåført munnkurv, men Koepka har derimot ikke vært redd for å kaste ut en og annen brannfakkel.

I fjor kritiserte han DeChambeau for sakte spill, han har vært åpen i sin kritikk av Patrick Reeds «pragmatiske» forhold til golfreglene, og da DeChambeau i januar spøkte med at Koepka ikke hadde en «sixpack»-mage, svarte Koepka på denne måten:

 

Timingen på Koepkas frekke stikk på Twitter kommer likevel litt overraskende på. Det er bare to uker siden han tok DeChambeau i forsvar da han ble spurt på en pressekonferanse om DeChambeaus vektøkning.

– Alle her ute forsøker å finne ut av hvordan man slår rettere, lenger og alt det der. Han har funnet sin måte. Det funker for ham, og jeg ser ikke noe galt i det, sa Koepka.

Koepkas følgere på Twitter så uansett ut til å tenne på tirsdagens innlegg og tolket det som et nytt rivaleri som er i emning:

«Hvis de ikke setter Brooks og Bryson i samme gruppe neste uke, da forstår jeg virkelig ikke hva vi gjør her», skriver @NoLayingUp.

«Århundrets tweet!», skriver @Brodels

«Brooks blir alltid småfurten når noen er bedre OG større enn ham», skriver @AlexPatrick94.

Europatour-spiller Eddie Pepperell kastet seg også på:

 

Kontoen @deep_fried_egg påpeker på sin side at Koepka kanskje ikke er den som burde rope høyest i gangene:

Fortsettelse følger!