Fana-spilleren startet fredagens runde på 28.-plass etter en åpningsrunde i knalltøffe forhold på én over par. Han følte seg syk og i dårlig form da han våknet opp på morgenen, og slet kraftig med spillet da spillet slo i gang.

Med tre bogeys på de fem første hullene falt han nedover leaderboardet. Da begynte heldigvis formen hans å bli gradvis bedre, og bogeyen på hull 5 skulle også bli hans siste for dagen. Det i seg selv er ingen liten prestasjon med tanke på hvordan banen spilles.

Arnøy fulgte opp med fem birdies fra hull 9 til 14, og med enda en birdie på avslutningshullet var snuoperasjonen komplett. Han signerte for 68 slag, feltets nest laveste score denne uken, og befinner seg nå helt oppe på delt 5.-plass (-3), fem slag bak lederen Oscar Lengdén fra Sverige.

– Jeg følte meg virkelig ikke bra på starten av dagen i dag. Det var deilig å klare å snu det. Det er veldig tøffe forhold her. Man er så beskyttet av trærne når man står i fairway, og det er vanskelig å forstå vinden selv om det blåser så mye som det gjør. Men jeg har slått jernene veldig bra, det har hjulpet, smiler Arnøy til Norsk Golf etter runden.

Arnøy spiller med kniven på strupen i helgen. Han bruker sitt siste tilgjengelige wild-card på Challenge Tour denne uken, og er avhengig av en topp-10-plassering for å kunne spille neste Challenge Tour-turnering.

Selv er han mer konsentrert på det som skjer enda høyere opp på leaderboardet.

– Topp-10-plassering tenker jeg ikke så mye på. Jeg er her for å vinne, sier han offensivt.

Arnøy startet sesongen på Nordic League, men fikk mulighet til å spille en Challenge Tour-turnering med wild-card i starten av juni. Der klinket han til med syvendeplass. Han fortsatte med gode plasseringer i de påfølgende fem Challenge Tour-turneringene, men står nå med tre missede cuter på rad.

Sikrer han en topplassering denne uken, vil han gjøre et solid byks oppover pengelisten og ta et langt steg videre mot å sikre seg Challenge Tour-kortet neste sesong.

Prioriterer egen utvikling

Arnøy sier til Norsk Golf at han ikke kommer til å angre på at han har prioritert Challenge Tour fremfor Nordic League, dersom han ikke skulle klare å sikre seg Challenge Tour-kortet.

Jeg tenker først og fremst på min egen utvikling, ikke hvilken tour jeg spiller på

– Jeg hadde i utgangspunktet planlagt å bare spille to Challenge Tour-turneringer i år for å se hvordan nivået er, men jeg fant ganske raskt ut av at dette er en tour som er bra for utviklingen min. Spillerne her pusher meg til å bli bedre. Jeg tenker først og fremst på min egen utvikling, ikke hvilken tour jeg spiller på. Her på Challenge Tour har hele feltet samme nivå som topp-15 på Nordic League.

Les også: Bjørnstad optimist tross misset cut i comebacket

Arnøy reiser for øvrig til Østerrike neste uke for å spille første steg av europatour-kvalifiseringen. Henrik Bjørnstad, som misset cuten i Irland denne uken, spiller i samme turnering.

Leaderboard