Tre av söta brors mest anerkjente baner med lengst sesong, er Österlens GK, Ystad GK og Båstad GK.

Herregårdshygge på Österlen

Österlens Golfklubb ligger ved kysten nord for Simrishamn, kun en time unna Malmö. Klubben har 14.000 greenfeegjester i året, og mange av dem tar turen nettopp om høsten. Epler er nemlig big business i distriktet, med flere eplemusterier som er knallfine attraksjoner å stikke innom etter en runde på golfbanen.

De to 18-hullsbanene Lilla Vik og Djupadal byr på vidt forskjellige opplevelser. Parkbanen Lilla Vik fra 1945 har seaside-karakter, og er plassert i en gammel eplehage der man kan knabbe til seg frukt mellom slagene. Eldre vegetasjon kombinert med utsikt til Østersjøen på flere av hullene, gjør banen ekstra trivelig. Djupadal er mer åpen i designet, og hardt jordsmonn sørger for raske greener selv senhøstes. Skulle man mot all formodning ikke bli varm rundt hjerteroten av å gå Djupadals til dels kuperte terreng, blir man det garantert 10 minutter unna; på kjærlighetshotellet Karlaby Kro – et av Sør-Sveriges heteste høsttips!

Kriminelt gode spilleforhold i Ystad

Ystad er kjent for småbyidyll, antikvitetsbutikker og guidede turer i Henning Mankells detektivskikkelse Kurt Wallanders fotspor. Det er ukjent om Wallander noensinne tok turen til Ystad GK, men om han så gjorde det, ville han avdekket gode spilleforhold helt frem til desember måned.

Ystad GK åpnet i 1930, og byr på en miks av gamle trær som luner, plenty av bunkere, sjøer og ondulerte greener. Samtlige elementer bidrar til å gjøre runden variert og utfordrende. De fleste vannhinderne befinner seg på frontnine. På backnine er landskapet mer åpent, og vinden kommer desto oftere i spill. Hvilket gjør seg ekstra flott i det bølgende heilandskapet banetraseen strekker seg gjennom.

I ensom majestet på Båstad GK

Båstad Golfklubb ble grunnlagt i 1930 av Ludvig Nobel, nevøen til Alfred Nobel. Anlegget består av to 18-hullsbaner. Gamla Banan er en typisk engelsk parkbane med godt bevoktede, ondulerte greener, imens mesterskapsbanen Nya Banan som ble innviet i 1990 er mer åpen i designet og har ondulerte og opphøyde greener. Begge banene er krevende uansett hvilken årstid man besøker dem. Fordelen ved å dra hit på høsten, er det vakre fargespillet i naturlandskapet og mer ro enn midt i høysesongen – pluss det trivelige faktum at greenfee selvsagt koster mindre enn midt på sommeren.