Fire norske jenter stilte til start på Royal Canberra Golf Club denne helgen, men etter den første runden så det ut til at bare Marianne Skarpnord skulle få spille avslutningsrunden. Mens Sarpsborg-spilleren lå på par og en trygg 39. plass, lå Tonje Daffinrud på 82. plass (+3), Karoline Lund på 95. plass (+4) og Celine Borge på en 106. plass (+5).

Men på de to siste dagene fant Daffinrud fram godspillet. Først klatret hun til en 29. plass etter en 67-runde (-4) på lørdag. Søndag fortsatte hun klatringen. Bare én bogey, og birdier på hull 2, 12 og 15 resulterte i en 68-runde.  Det ga til slutt en delt 18. plass – tre slag under par totalt.

Marianne Skarpnord på sin side var stabiliteten selv i Canberra, men nådde ikke helt toppnivået som har gitt seier og andreplass i årets to første turneringer på Ladies European Tour. På den avsluttende runden ble det 16 par, en birdie og en bogey – altså par. De ga -2 sammenlagt og en 24. plass.

Leaderboard

Nederlandske Anne van Dam vant turneringen på -17, etter en drømmeavslutning på de fire siste hullene med eagle, birdie, par, birdie. Van Dam vant foran Katja Pogacar (-14) fra Slovenia og tidligere verdensener Jiyai Shin fra Sør-Korea (-13).

Topper rankingen

Etter tre turneringer leder Skarpnord LET-rankingen suverent, med 246,11 poeng. Canberra-vinneren Anne van Dam klatret til andreplass og har 131,88 poeng. Daffinrud ligger på 42. plass.

Celine Borge og Karoline Lund klarte ikke å komme til hektene etter de svake åpningsrundene, og klarte ikke cuten. Lund leverte imidlertid solid spill på dag to, og kun to hull ødela for videre spill. Fire birdier ble dessverre ødelagt av en dobbeltbogey og en bogey på hull 10 og 11, og dermed var hun to slag bak cutgrensen.

Borge hadde en forglemmelig turnering. Etter runder på 76 og 77 slag endte hun på delt 116. plass.

Ny Australia-turnering

For Daffinrud, Skarpnord og Lund venter det en ny turnering i Australia kommende uke. Fra 7. til 10. mars spilles Womens NSW’s Open på Queanbeyan Golf Club.