Før siste runde ligger Reitan helt oppe på andreplass (-8), to slag bak lederen Jamie Abbott fra England. Etter å ha åpnet turneringen med runder på 70 og 67 slag fulgte Oslo-spilleren opp med en 68-runde bestående av fire birdies og kun én bogey torsdag.

Det er det 16 beste spillerne som avanserer til andresteget i november, og for øyeblikket har Reitan hele ti slag ned til feil side av grensen.

– Jeg spilte stabilt i dag også. Spillet var ikke så bra som jeg ville ha det, men jeg satte de viktige puttene og klarte og komme meg inn med en bra score. Jeg er fornøyd med jobben jeg gjorde i dag, sier Reitan, som nå stålsetter seg for regnvær på fredag – åpenbart inspirert av Bryson DeChambeaus «dugg-episode» på driving-rangen i Tour Championship tidligere denne uken!

(Artikkelen fortsetter under)

Det har for øvrig vært vindkast på opptil 20 meter per sekund på The Stoke by Nayland Hotel Golf & Spa denne uken.

Reitans klubbkompis Mathias Lynne Schjølberg må på sin side reise slukøret hjem; Triksekongen misset cuten etter å ha endt på 13 over par etter tre runder.

Kun proff med kortet i lomma

Kristoffer Reitan har hatt jevn progresjon gjennom hele sesongen, og han har levert stabilt gode resultater i en rekke store amatørturneringer. Høydepunktet var imidlertid deltagelsen i U.S. Open i juni – som første nordmann noensinne.

Reitan sier til Norsk Golf at utfallet av høstens Q-school avgjør om han skal bli proff eller fortsette som amatør også neste år. Og det er bare et europatour-kort som gjelder.

– Dersom jeg får status på europatouren, så skal jeg vurdere å bli proff. Om det ikke blir europatouren, så holder jeg meg amatør et år til. Jeg har absolutt ingen dårlig tid, og jeg ser mer nytte av å spille på ekstremt bra golfbaner mot de beste amatørene i verden, forklarer han.

Det er kun de 25 beste spillerne etter seks runder av finalesteget i november som sikrer europatour-kortet for 2018.

Seks allerede klare for andresteget

Neste uke skal Sander Stavnar (Vestfold GK) og Kevin André Wright (Vestfold GK) spille førstesteget av Q-school i Italia.

Fra 9. til 12. oktober skal Anders Kristiansen (Borregaard GK) spille kvalifisering i Frankrike. De samme datoene spiller Anders Ellingsberg (Drøbak GK), Lasse Gerhardsen (Drøbak GK), Torbjørn Johansen (Miklagard GK), Martin Ulseth (Byneset GK) og Kristoffer Ventura (Oslo GK) kvalifisering i Portugal. Sistnevnte skal for øvrig også prøve lykken i den amerikanske Web.com Tour-kvalifiseringen denne høsten.

I tillegg til spillerne som er påmeldt til førstesteget av Q-School, er flere norske spillere automatisk kvalifisert til det andre kvalifiseringstrinnet: Kristian Krogh Johannessen (Drammen GK), Eirik Tage Johansen (Stavanger GK), Aksel K. Olsen (Stavanger GK), Jarand Ekeland Arnøy (Fana GK) og Espen Kofstad (Oslo GK). Det er foreløpig usikkert om Kofstad kommer til å spille, ettersom han har slitt med skader denne sesongen.

Leaderboard