Oppdatering lørdag 10.30: Espen Kofstad gjorde en bogey på andrerundens nest siste hull lørdag, og ligger på -2 etter to runder. Det gir en foreløpig delt 8. plass i skrivende stund. Alle spillerne er ikke ferdige med sin utsatte andre runde ennå. Vi kommer tilbake med oppdateringer senere lørdag. 

Ukens Europatour-turnering, Oman Open, spilles i Omans hovedstad Muscat, men fredagens spille ble dominert av været. En sandstorm gjorde at spillet ble avbrutt rundt halv 12 lokal tid, og aldri satt i gang igjen fredag.

 

 

En som mestret forholdene var Espen Kofstad som rakk å spille ti hull før avbruddet.

Bogeyfri

– Er jo ikke noe å gjøre med det, så det er bare å ta det som det er, sier Kofstad til Norsk Golf om forholdene.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Espen Kofstad mestret de krevende forholdene i Oman bedre enn de fleste, og kjemper om en topp-plassering.

Og det gjorde han. På ti hull var Kofstad imponerende nok bogeyfri i vinden som etterhvert målte stiv kuling. I tillegg satte han tre birdier, på sitt tredje, fjerde og tiende hull. Dermed er han tre slag under par totalt, noe som holder til en delt 16. plass.

– Jeg synes jeg spilte ganske greit. Jeg holder ballen i spill og fikk i noen bra putter, sier Kofstad, som virker å være i form igjen etter et nesten to år langt skadeavbrekk. Han har startet sesongen med to klarte cuter på fem forsøk, med 42.-plassen i Alfred Dunhill Championship i Sør-Afrika som hans beste plassering så langt.

Må redde par

Nå går han for sesongbeste, men først må han redde par når spillet settes i gang igjen lørdag morgen. På sitt 11. hull, banens andre, har 31-åringen en 40 meter up&down for par.

– Jeg skal prøve å redde par og «gønne» på. Skal bare spille og ha det gøy, jeg, smiler Oslo-spilleren.

Danske Joachim B. Hansen og amerikanske Kurt Kitayama leder turneringen så langt på -6. De har henholdsvis to og fem hull igjen å spille av sine andrerunder.

De andre nordmennene som er med i Oman, ligger langt dårligere an enn Kofstad. Kristoffer Reitan spilte de 12 hullene han rakk fredag på par, og er med +3 totalt på en 97. plass og har to slag opp til cutgrensen. Kristian Krogh Johannessen har falt til +9 etter ti hull fredag og et under skal til lørdag morgen om han skal greie cuten.

Leaderboard