På den sørligste delen av den skandinaviske halvøya ligger Skåne, med sitt kontrastfylte landskap. Her navigerer du deg enkelt til langstrakte strender og linksbaner, men finner også irrgrønne anlegg med ly på vindfulle dager. Skåne er den destinasjonen i Europa som har flest golfbaner liggende tettest på sitt areal, og en av regionens styrker er dermed de korte avstandene mellom banene. Fra midten av Skåne kan du i løpet av én time i bil ta deg til rundt 70 ulike baner. Og da er det ikke snakk om hvilke baner som helst: Når magasinet Golf Digest ranket Sveriges beste golfbaner i 2014, havnet hele 11 av Skånes baner på topp 25.

Park- og skogsbaner i Skåne

I Skåne er det kort vei fra småsteder til byer som Malmö i sydvest, Helsingborg i nordvest og Kristianstad i nordøst. Malmö er Sveriges tredje største by, og frister med alt fra supre shopping- og kulturmuligheter og et myldrende uteliv, til et gammelt, tradisjonelt badehus, mektige slott og praktfulle hager.

20 minutter nord for Malmö ligger Barsebäck GCC, som er lovprist av både Solheim Cup-spillere og damene på Europatouren. Også Kristianstad GK i Åhus byr på massevis av golfglede, og har to 18-hullsbaner. Den eldste kombinerte hede- og skogsbanen ligger på sandjord og er som en av landets beste. Den nyeste banen åpnet i 2006, og i likhet med førstnevnte, ligger også den på sandjord og fører spilleren gjennom furuskog.

Glem heller ikke de klassiske golfopplevelsene som ligger i midten av regionen. Der er køer ikke-eksisterende og servicen og atmosfæren nesten familiær. Merk deg både Söderåsens Golfklubb, med en kombinert park- og skogsbane som ligger en 20 minutters kjøretur unna Helsingborg, og Perstorps GKs skogsbane som holder høy kvalitet. 

Vil du krydre golfferien med noe ekstra, kan det være verdt å sjekke ut noen av Skånes 200 slott og herregårder. Regionen kalles dessuten for «Sveriges matfat», og er en drøm for både gårdsbutikkentusiaster og hageelskere som vil oppleve parker i kombinasjon med gourmetmat, utstillinger og grønne festivaler.