Etter at torsdagens åpningsrunde kom sent i gang på grunn av uvær, ble det tidlig klart at de to første rundene ikke kom til å bli ferdigspilt før lørdag formiddag. I skrivende stund er bordet dekket for nok en minneverdig helg på Augusta National.

Verdensener Dustin Johnson, Justin Thomas, Abraham Ancer og Cameron Smith deler ledelsen på ni under par, og hakk i hæl følger Patrick Cantlay, Hideki Matsuyama, Jon Rahm og Sungjae Im. De har selskap i topp-10 av navn som Tommy Fleetwood, Justin Rose og Louis Oosthuizen.

Blant spillerne som ikke rakk å fullføre sin andrerunde, er Tiger Woods, som fulgte opp sin bogeyfrie åpningsrunde på fire under par – hans laveste åpningsrunde noensinne i The Masters – med å gå ti hull på par torsdag. Dermed skal han tidlig opp lørdag morgen for forsøke å spise innpå forspranget opp til toppen.

Så langt befinner hele 49 spillere seg under par, og en myk og høstvåt Augusta National er en helt annen prøvelse for spillerne enn hva som pleier å møte dem i april når turneringen vanligvis spilles.

– Man kan bare kaste all erfaring man har ut vinduet denne uken. Alt du kjenner om banen, kan skade deg på grunn av hva du er vant til. Banen er mye mykere, og det er mye lettere å score her, sier Justin Thomas.

Etter en våt start på uken er været meldt langt bedre i helgen. Dustin Johnson i delt ledelse tror banen kommer til å bli hardere de neste to dagene, men likevel ikke i nærheten av hva den pleier.

– Den kommer fortsatt til å være myk, og man må fortsette å spille aggressivt. Jeg liker utgangspunktet jeg har, sier Johnson.

Banen har imidlertid vært mer enn vanskelig nok for Bryson DeChambeau, som har vært årets snakkis i opptakten til turneringen. DeChambeau uttalte før turneringen startet at Augusta i praksis var en par 67-bane for ham på grunn av hans slaglengder, men golf er fortsatt en presisjonssport. Spillet til DeChambeau har vært alt annet enn presist så langt, og med +1 etter tolv hull står han nå i fare for å misse cuten, som settes ved de 50 beste.

En annen som fikk en dårlig start, var Rory McIlroy, som åpnet med en runde på tre over par. Fredag slo han kraftig tilbake med å gå seks under, og med -3 totalt holder han dermed liv i håpet om karrierens første grønne jakke og «The career grand slam».

Følg med på GolfTV og Eurosport lørdag og søndag. Sendingen starter klokken 13.20.

Leaderboard