Før siste runde ligger Matsuyama 19 under par, syv slag foran hans nærmeste motstandere Henrik Stenson og Dustin Johnson, og elleve slag foran Tiger Woods på tiendeplass.

Matsuyama har vært i knallform denne høsten, hvor han har benyttet muligheten til å konkurrere hjemme på den japanske profftouren. Skulle han vinne på søndag, har han gått til topps i fire av de fem siste turneringene han har stilt opp i.

Upresise driver og en kald putter kostet Tiger flere slag på oppløpssiden. (Foto: Getty Images)

I publikumsgalleriene på Bahamas er det likevel relativt glissent rundt de andre verdensstjernene. «Alle» er kommet for å se hovedattraksjonen Tiger Woods spille sin første turnering på over 15 måneder.

Og for en oppvisning de ble servert den første timen av lørdagens runde.

Dagen etter å ha gått en bogeyfri 65-runde startet Tiger tredjerunden med fire kjappe birdies, inkludert et senket bunkerslag fra 20 meter. Han stormet oppover leaderboardet, og lå på et tidspunkt på andreplass bare et par slag bak teten.

– Jeg hadde en veldig god start. Jeg kunne sannsynligvis ikke startet bedre enn det jeg gjorde i dag, sa Woods etter runden.

En unødvendig treputt på hull 6 truet med å ødelegge rytmen hans, men Tiger svarte umiddelbart med birdie på neste hull. Etter å ha truffet seks av sine første åtte fairwayer med driveren begynte han imidlertid å slite fra tee på back nine. Missede fairways kombinert med en Scotty Cameron-putter som plutselig ikke var så samarbeidsvillig, førte til to bogeys på rad på hull 13 og 14. Han rullet i dagens syvende birdie fra ti meter på hull 17, men avsluttet dessverre runden med dobbelbogey da han slo i vannet på venstre side for andre gang denne uken.

Selv om Tiger har vært ustabil i comebacket så langt, har det vært langt mer positivt enn negativt å si om spillet hans. I løpet av tre dager har Tiger gjort hele 19 birdies, men har også tapt 11 slag. Ni av dem har han tapt på back nine.

– Jeg har hatt noen virkelig gode starter på rundene så langt. Vanligvis når jeg kommer tilbake etter avbrekk fra golfen, er den mest bekymringsfulle delen av spillet at jeg sliter med å komme ordentlig i gang. Denne gang har det vært motsatt, men jeg har ikke klart å holde det gående til slutten av runden – med unntak av i går, sier Tiger.

Tiger innrømmer at han merker at han er mer sliten enn han pleier enn å være etter tre runder.

– Jeg er definitivt ikke så kvikk som jeg ønsker å være. Uansett hvor mye man trener, er det veldig forskjellig enn å være i form til å spille turnering. Ettersom jeg har vært så lenge vekk, har jeg ikke hatt samme mulighet til å trene meg opp fysisk. Jeg løper ikke like lett som da jeg var yngre. Ukene da jeg løp fem mil er over. Og jeg løfter ikke vekter slik jeg gjorde før. Jeg er ikke riktig der ennå, men det kommer seg. Det viktigste er at formen er stigende, og jeg blir litt bedre for hver dag som går.

Det har likevel ikke vært noe å utsette på lengden på slagene hans. Han slår driveren komfortabelt over 300 meter, og han har drivet ut begge sine spillepartnere Patrick Reed og Rickie Fowler.

Se høydepunkter fra lørdagens runde under.

Leaderboard