Bakgrunn: Disse norske er klare for collegesluttspillet

Collegesesongen går mot slutten, og sluttspillet er i gang. Under denne ukens Regionals-kvalifisering ble tre av de seks norske spillere klare for NCAA-finalen, også kjent som Nationals, i slutten av måneden.

I San Francisco stod Marthe Wold for ukens norske prestasjon da hun endte på tredjeplass individuelt med en totalscore på seks under par etter stabile runder på 71, 70 og 69 slag. Det hold akkurat til avansement til finalen, til tross for at laget hennes sin sesong nå er over. Det er de seks beste lagene og tre beste individuelle fra hver pulje som avanserer fra Nationals, men hennes lag California Berkeley måtte ta til takke med en 12.-plass sammenlagt.

– Jeg klarte å holde meg tålmodig. I alle rundene var jeg én over par etter fem hull, men jeg visste fra tidligere runder at jeg kunne klare å komme meg tilbake hvis jeg holdt meg tålmodig og holdt meg til rutinen min. Det var gøy da birdiene begynte å rulle i, sa Wold til universitetets nettsider etter avansementet.

Lagets trener Nancy McDaniel lot seg imponere av prestasjonen til Stavanger-jenta:

– Hun spiller veldig bra, veldig frigjort. Jeg er virkelig imponert over hvordan hun spiller, og nå gleder vi oss veldig til The National Championship på vegne av henne.

Karoline Stormos lag Kent State kom seg derimot på innsiden av topp-6. Stormo leverte runder på 71, 72 og 73 slag og ble nummer 17 individuelt, mens laget hennes til slutt landet på femteplass.

Klare for finalen er også Sandra Nordaas’ Arizona etter å ha endt på fjerdeplass i kvalifiseringen i Tallahassee. Nordaas endte på 71.-plass individuelt og hadde ingen tellende scorer på lagets totalscore.

I Regional-kvalifiseringen i Austin ble det over og ut for Renate Grimstad (Miami), Dorthea Forbrigd (East Carolina) og Stine Pettersen (Missouri State). Ingen av lagene deres avanserte, og de tre jentene endte på henholdsvis 24.-, 92.- 78.-plass individuelt.

14. til 16. mai er det guttas tur til å ta fatt på sluttspillet. Norge har fem spillere med i første divisjon, inkludert Viktor Hovland og Kristoffer Ventura på Oklahoma State University – USAs høyest rangerte collegelag.

Det er for øvrig på Oklahoma States hjemmebane Karsten Creek at NCAA-finalen spilles fra 17. til 30. mai.

Les også: Slik fungerer collegesystemet fra a til å