Etter over fire måneder på sidelinja, er Tonje Daffinrud tilbake i turneringsmodus. Hero Women’s Indian Open spilles denne helgen, og er hennes første LET-turnering på fem måneder. Daffinrud har gått glipp av de åtte siste turneringene på Ladies European Tour.

Men en 77-runde på første dag var nok ikke helt det Vestfold-jenta hadde sett for seg. Seks bogeys og en birdie ble det i India, det holder til en delt 37. plass. Foreløpig ligger Daffinrud innenfor cutgrensen med to slags margin.

Må prestere

I skadeperioden falt hun fra 32.-til 74. plass på tourens pengeliste. Det er topp-80 ved sesongslutt som fornyer Ladies European Tour-kortet.
Tønsberg-jenta ble tvunget til å ta stilling til dillemmaet om hun skulle søke om medisinsk fritak, såkalt «medical exemption» eller ikke. Ved å gjøre det ville hun vært garantert samme kategori på neste års Ladies European Tour. Dersom hun valgte å spille én turnering til denne sesongen, ville hun miste dette fritaket.

Men for Daffinrud var valget enkelt:

– For det første er det stor sjans for at jeg allerede har spilt inn nok penger til å få kategori 5 for neste år (topp-80 på rankingen). Men for å bli tellende må jeg ha spilt 6 turneringer og jeg har nå bare spilt fem. For det andre er det jo faktisk tre turneringer igjen og jeg har stort tro på at jeg klarer å få inn nok penger på de, sa Daffinrud til Norsk Golf før turneringen tok til.