Tutta startet søndagens avslutningsrunde på Westchester Country Club i New York seks slag bak Park, og hadde et ørlite håp om å kunne ta karrierens tredje majorseier. Det ble imidlertid tidlig klart at Park hadde andre planer.

Sør-koreaneren var tre under for dagen allerede ved runding, og fortsatte det solide spillet på back nine. Til slutt stod det 68 slag, en bogeyfri runde på fem under par på scorekortet til Park.  Maktdemonstrasjonen resulterte i seier med med fem slag over nærmeste utfordrer, rookie Sei Young Kim. Tutta måtte ta til takke med en delt 7. plass, ti slag bak Park.

Mestvinnende asiat

Dette var Inbee Parks sjette majorseier, og hennes tredje på rad i Women’s LPGA Championship. Hun henviste også Lydia Ko til andreplass på verdensrankingen. 18 år gamle Ko, som ennå har til gode å vinne en major, misset forøvrig karrierens første LPGA Tour-cut i New York.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Inbee Park var i det umulige hjørnet søndag. Hun tok karrierens sjette majorseier i en alder av bare 27 år. (Foto: Getty Images)

– Det føles fantastisk å vinne tre ganger på rad, og å få navnet mitt ved siden av legender som Annika Sörenstam og Patty Berg. Jeg kan nesten ikke forstå hva jeg nettopp gjorde, sa Park i pressekonferansen etter runden. Nå er hun tidenes mestvinnende asiatiske spiller i major-sammenheng. Park passerte Se Ri Pak og Yani Tseng.

– Hennes prestasjoner i kvinnegolf inspirerte mange unge koreanske golfere som meg. Jeg hadde aldri trodd jeg kom til å vinne flere majorturneringer enn henne, sier Park.

Tutta hektet av tidlig

Suzann Pettersen var avhengig av en raskt start for å ha noe som helst håp om seier, men startet med bogey allerede på hull 1. Hun svarte med en birdie først fem hull senere, men med en ny bogey på hull 8 var hun plutselig ni slag bak Park. 

Oslo-golferen lanserte en liten sluttspurt med tre birdies fra hull 12 til 15, men ansiktsuttrykket hennes ute på banen viste tydelig skuffelse over hva hun allerede hadde innsett for mange hull siden: De kom alt for sent.

På det siste hullet hadde hun en birdiemulighet for å dele fjerdeplassen med Brittany Lincicome, men treputtet i stedet for delt 7. plass. Tutta står dermed med topp-10-plasseringer i årets to første majorer.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Tutta har de siste par ukene klatret fra 34.- til 12. plass på LPGA Tours pengeliste. Hun står nå med 505 423 innspilte dollar i år, cirka 900 000 dollar bak lederen Park. Fjorårssesongen var første gang siden 2006 at Suzann Pettersen ikke lyktes i å avslutte året topp-10 på pengelisten.

Søndagens 7. plass gjør at Tutta blir værende som nummer fem på verdensrankingen. Hun har den siste tiden stått i fare for å falle utenfor topp-10 på verdensrankingen for første gang på godt over 400 uker, men spratt opp fra 10.- til 5. plass etter den etterlengtede triumfen i Canada for en uke siden. 

LPGA Tour tar nå en liten pause før Walmart NW Arkansas Championship slår i gang 26. juni. Deretter er neste turnering på programmet årets tredje major, U.S. Women’s Open i Pennsylvania.

Resultater