Mens mange av de største verdensstjernene var opptatt med å konkurrere i WGC-FedEx St. Jude Invitational denne uken, ble det spilt en PGA Tour-turnering parallelt i California. Barracuda Championship ble spilt med et såkalt «modifisert stableford»-format, der birdier er verdt to poeng, eagler fem poeng, bogeyer minus ett poeng og dobbelbogey et fratrekk på to poeng.

Kristoffer Ventura spilte solid golf i sin første opptreden i turneringen og endte på en høyst respektabel 19.-plass med 27 poeng, tolv poeng bak vinneren Richy Werenski fra USA.

Venturas avslutningsrunde med fem birdies, én bogey og resten par var egentlig på 67 slag, og totalt for uken endte han egentlig ni under par, seks slag bak toppen.

Dermed fortsetter Ventura det solide spillet etter turneringsoppstarten i sommer. Etter en knalltøff start på sin debutsesong på PGA-touren har han klart cuten i to av tre PGA Tour-turneringer i sommer, med topp-21-plasseringer i begge de to han klarte cuten, og når han har prøvd seg på Korn Ferry Tour, har han levert varene med en fjerdeplass, en åttendeplass og en 49.-plass.

Neste uke blir det spillepause for Ventura igjen på PGA-touren. Da er det duket for årets første major, den utsatte PGA Championship i San Francisco, med blant andre Viktor Hovland på startstreken.

Ventura ligger for tiden på 159.-plass på PGA Tours poengliste FedEx Cup. Det er vanligvis de 125 beste ved sesongslutt som forlenger arbeidstillatelsen på verdens mest lukrative golftour i ett år, men på grunn av korona-situasjonen blir det heldigvis for Ventura ingen opp-og nedrykk til og fra PGA-touren på slutten av sesongen. Han er med det sikret kortet i minst en sesong til.

Resultater