Qatars nye flyrute til Da Nang, som ligger langs kysten, midt i mellom Hanoi i Nord og Ho Chi Minh (Saigon) i sør, har åpnet opp et helt nytt golfparadis. Her finner du bare 5 golfbaner, men de er ikke designet av hvilke golfarkitekter som helst; Nick Faldo, Greg Norman, Colin Montgomerie, Luke Donald og Robert Trent Jones Jr. Det siste tilskuddet er Hoiana Shores som åpner nå i høst og forventes å bli rangert som best i Asia så raskt den har åpnet. Navnet avslører at Robert Trent Jones Jr. har fått et landområde rett ved den vakre kysten og han har ikke gjort noen skuffet. 

Hoiana Shores ventes å gå helt til topps på rangeringen av Asias beste golfbaner når den åpner.

Hvorfor har dere valgt å satse på Vietnam?

Tidligere har det vært vanskelig å ta seg til Da Nang, så dette er virkelig en nyhet selv for de ivrigste globetrotterne. Vietnam har dessuten utrolig vennlige mennesker, og foruten golfen så finnes det en spennende kultur og milelange strender. Dette skaper en god kombinasjon med golf når du kan besøke både Hoi An og Hue, som begge er ekte kulturbyer og en del av UNESCOs verdensarvliste.

Når kan man reise og hva får man?

Golf Plaisir har tre avganger i februar, den 4, 11 og 18. februar. I og med at man skal reise relativt langt så har vi valgt å ha en 12 dagers reise med 10 netter på plass. Dessuten er temperaturen perfekt for både kunne spille golf og nyte strand- og badeliv. Vi har en veldig bra golfpakke til Laguna Lang Co hvor man bor rett ved golfbanen og havet. Det er ingen ringere enn Sir Nick Faldo som har designet golfbanen.

Laguna Golf Central, designet av Sir Nick Faldo.

Hva er det beste med Vietnam? 

Det beste er nok at golfturismen er et relativt nytt fenomen. Du møter en nysgjerrighet og vennlighet som ble opplevd i Thailand for 20 år siden, samtidig som de allerede har oppnådd en høy standard på hotell og golf. I 
tillegg til dette får du en veldig gunstig pris med tanke på hva du får. Vietnam gir virkelig verdi for pengene. 

Montgomerie Links – designet av Colin Montgomerie. 

Ranking golfbanene i Da Nang

Ba Na Hills, arkitekt: Luke Donad, rangert som nr 4 i Vietnam, 24 i Asia.

Laguna Lang Co, arkitekt Sir Nick Faldo, rangert som nummer 5 i Vietnam, 30 Asia.

Montgomerie Links, arkitekt: Colin Montgomerie, rangert som nr 8 i Vietnam.

Hoiana Shores, arkitekt: Robert Trent Jones Jr. Vil mest sannsynlig bli topprangert i Asia.