Her oppleves nostalgi i perfekt samklang med førsteklasses golf rett i nærheten av langstrakte strender og skjønn småbyidyll.

Banebeskrivelse

Ystad Golfklub byr på en 18-hullsbane som ligger i heilandskap, og noen få av hullene er rene parkhull. Den som bruker fantasien kan lett assosiere deler av landskapet med links. Hull 1 setter standarden for hva som er i vente; par 3 hullet på 145 meter fra gul tee er ikke særlig langt – men til gjengjeld desto mer optisk forrædersk. Kunsten går ut på å bruke kølle nok til å komme seg over vannet, men ikke for langt så en havner i vannet bak green.

 

På de første 9 hullene fins det flere strategisk plasserte vannhinder av varierende karakter. På backnine er det betydelig færre vannhinder, men til gjengjeld er landskapet mer åpent og vinden kommer desto oftere i spill. Greenene er gjennomgående raske og ondulerte, og en skal altså vokte seg vel for å ikke miste en god score helt på tampen av hullet.

 

Banedesignet er utfordrende, men ikke av det umulige slaget. Teesteder og fairways er kortklippet og velpleide, og her fins et stort antall bunkere. Kombinert med en rekke småbakker settes det spesielt store krav til utslagene – best er det å legge opp en treffsikker og solid strategi helt fra starten.

 

Miljø og treningsfasiliteter

Ystad GK har et helt nytt treningsområde, drivingrange med flere utslagssteder under tak og fine omkledningsværelser. I tillegg til en innholdsrik proshop, fins det også konferanselokaler og en klubbrestaurant på plass. Det er kort vei til Østersjøen og langstrakte, hvite strender for den som vil ta en dukkert etter runden.

 

 

Overnatting

Ystad Golfklubb samarbeider med en rekke overnattingssteder i nærheten. Se klubbens hjemmeside for mer informasjon.

Book bane, innhent tilbud, se golfpakker og les mer om golfklubben her