ZG21 heter den nye skoen, der ZG står for Zero Gravity. Vi skjønner jo alle at tyngdekraften er urokkelig, men det er jo i hvert fall et hårete mål å prøve å motvirke den. adidas prøver altså å lage en golfsko som er så lett som mulig, uten at det går utover stabiliteten man trenger når man spiller golf. Det er nemlig en av de dårlige egenskapene til de aller letteste skoene, de blir for ustabile og gir deg ikke nok kraft tilbake til golfballen.

Ustabiliteten har de løst ved å bruke teknologi kjent fra deres løpesko. Lightstrike-materiale til støtdemping og Boost i mellomsålen skal gi eksplosiv bevegelse. Kombinasjonen av Lightstrike og Boost teknologi gjør at de har klart å spare 40 prosent av vekten i forhold til vanlig såler. Den tynne yttersålen inneholder seks utskiftbare spikes som blir supplementert med små pigger formet for å gripe uten å samle gress.

På toppen av skoen sitter det de kaller Sprintskin. Dette lette, myke og slitesterke materialet er laget med et mikrofiber-skinn og lag på lag med et hybridmateriale som skal gi stabilitet og masse komfort. Sprintskin er vanntett, en ganske viktig egenskap i vårt ustabile vær. Som et ledd i adidas ambisjon om å få slutt på plastsøppel er deler av skoen laget med gjenbrukt plast.

ZG21 får du til både damer og herrer med enten vanlige lisser eller BOA-snøring.

Veiledende pris: 2149 kroner (BOA: 2349 kroner)