Noen år er kanskje feil å si. Steelhead har rukket å bli gamle køller. Hvorfor trekker man dem så fram igjen? Kan det sees i sammenheng med at Callaway også bruker det gamle modellnavnet Apex på to jern? Prøver de å spille på følelser og gammel storhet ved å bruke navn vi har et forhold til. Ingenting er tilfeldig når de store produsentene ruller ut nye køller. 

Steelhead XR går altså inn i XR-serien. Det er lett å se fasongen den arver fra Steelhead X14. For å illustrere hvor gammelt dette er – vi har hatt X16, X18, X20, X22, X24, XHot, X2 Hot og Razr X. Og en haug andre inni der. Steelhead X14 kom i 2000, altså for 16 år siden.

Callaway Steelhead XR

Callaway framhever «den ikoniske formen og spillbarheten» i X14. Det skal altså være lettspilte jern, med fokus på høy ballhastighet og tilgivende egenskaper. Totalpakken med nærmest nostalgisk utseende kombinert med moderne egenskaper, kan kanskje treffe målgruppen i en sport der vi tross alt liker det litt gamle og støvete.

Hvis du trodde køller med gammelt design skulle være billige, tar du feil. Det er topp moderne køller du kjøper, og prisen 6499,- med stålskaft og 7499,- med grafitt gjenspeiler dette. Steelhead XR kommer i 3-PW. Kanskje frister det med et treerjern med vanvittig lengde?

Callaway Steelhead XR jern

 

Det kommer en hybrid i Steelhead XR. I 2000 fikk du ikke det, så da kan vi snakke om nyhet. 

Steelhead XR hybrid skal være enda mer tilgivende enn eksisterende XR. Forvirret av produktnavn? Vi forstår. Større hode med tyngdepunkt lavt og langt bak, betyr at feiltreff får bedre resultat og ballbanen blir høy og myk. 

Veiledende pris for Steelhead XR hybrid er 2199,-.