Nikes exit fra golfkøllebransjen har gitt spillerne deres muligheter til å eksperimentere med køller fra ulike merker. En av dem som har grepet muligheten, er Tiger Woods.

Mens Nike-jernkøllene, som nå er fem år gamle, og wedgene forblir i bagen, har resten av innholdet i bagen blitt skiftet ut.

Allerede for noen uker siden ble Tiger observert med TaylorMade-driver og wooder i hånden, og denne uken kom bekreftelsen på at Tiger har gjort som Nike-kollegaene Rory McIlroy, Thorbjørn Olesen, Paul Casey, Brooks Koepka og Francesco Molinari og endret til TaylorMade.

På puttersiden har han kanskje ikke så overraskende gått tilbake til sin trofaste Scotty Cameron-putter, som han brukte i 13 av sine 14 majorseiere. 

Den største endringen i bagen til Tiger er imidlertid ikke så godt synlig for TV-seerne. Det handler om det eneste utstyret man bruker til hvert eneste slag: ballen.

Tiger spiller med en Bridgestone-golfball for første gang i turnering. Han har spilt med Nike-baller helt siden år 2000.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Energidrikken Monster er Tigers nye bagsponsor. (Foto: Getty Images)

Henrik Bjørnstad, ekspertkommentator i Eurosport Norge, sier til Norsk Golf at golfutstyret er det minste usikkerhetsmomentet i Tiger sitt spill før comebacket.

– Når Tiger bytter, er det en grunn til det. Da er det fordi han liker det. Alt som lages av golfutstyr i dag, er så bra, så for Tiger har det helt sikkert handler om å bare finne noe han er komfortabel med å holde i hendene, sier Bjørnstad.

– Ballen er et større bytte, men han har helt sikkert slått så mange tusen slag med den nå at han er veldig komfortabel med den og kjenner den ut og inn. Hvis Tiger spiller dårlig denne uken, er utstyret det siste han skal skylde på, smiler Bjørnstad.

Se detaljert oversikt over hva Tiger har i sin nye bag under.

(Kilde: GolfWRX.com)

 

Driver

TaylorMade M2 (9,5 grader loft)

Skaft: Mitsubishi Rayon Tensei CK Pro White 70TX

 

 

3-wood

TaylorMade M1 (15 grader loft)

Skaft: Mitsubishi Rayon Tensei CK Pro White TX

 

 

5-wood

TaylorMade M1 (19 grader loft)

Skaft: Mitsubishi Rayon Tensei CK Pro White TC

 

Jern

Nike VR Pro (3-PW)

Skaft: True Temper Dynamic Golf Tour Issue X100

 

 

Wedger

Nike VR Forged (56 og 60 grader)

 

 

Putter

Scotty Cameron Newport 2 GSS

(Foto: GolfWRX.com)

 

 

Ball

Bridgestone B330S

 

Sko

Nike TW17