Alle foto: John Barba/Norsk Golf og mygolfspy.com

Forrige uke gikk det årlige PGA Merchandise-showet av stabelen i Orlando, Florida. Dagene der arrangementet først og fremst handlet om golfkøller er omme, og stadig flere aktører forsøker å gjøre golf til levebrød.

Her er de mest interessante bildene vår utsendte fotograf tok fra årets show!

 

Svingolje sa du?

Vi ble usikre på om denne skulle smøres på leddene eller drikkes. Det viste seg at den skulle være del av kostholdet. Vår utsendte kunne rapportere om umiddelbar følelse av ungdommelighet i golfsvingen. Neida, det er nok bare nok et livsstilsprodukt som lover litt for mye.

 

Gult=kult. Eller?

Biion ble lansert til en blanding av smil og latter i 2014. De er her fremdeles, og de lisseløse gummiskoene har fått sine faste tilhengere.

 

Nytt møter gammelt

En stor fordel med Biion er de endeløse fargekombinasjonene. I en klassisk utgave ser de bra ut.

 

Gladnyhet for puristene

Gode, gamle Ben Hogan er tilbake etter et samarbeid med wedgeguruene hos Eidolon/SCOR. Dette er tydelig å se i det progressive designet på hodene, og markeringen med grader framfor køllenummer på sålen. Vi forventer at disse blir veldig populære hos tradisjonelle golfere i år.

 

Big Max-tralle

Europa er flinke på traller. Amerikanere må bevege seg mer. Overgang fra golfbil til å bære bagen er for stor. Det er en kombinasjon for suksess for Big Max. De er flinke på tekniske løsninger og lager fine fargekombinasjoner også for damene.

 

Tro det eller ei: Dette er en putter

Husker du Odyssey Backstryke? Biomech bruker samme konsept, men har også lagt til et langt armlock-skaft. Heath Slocum bruker putteren, som trolig får et kort liv med svært begrenset salg.

 

Svingsensor

Nå skal samme svingsensor brukes til flere idrettsgrener og være enkel. Blast Motion er et spennende alternativ. Enkel i bruk og enkel app uten så mange tall å tolke er oppskriften på suksess. 

 

Callaways gullrush

Denne utstillingen kommer fra samme gjeng som tok med en tanks på messen i fjor. Årsaken til det var at de hadde en putter som het Tank. De liker oppmerksomhet hos Callaway.

 

Syns du det er vanskelig å forstå og se hvordan teknologien i de små jernhodene fungerer? Problem løst, med Callawaystil.

 

ECCO feiler aldri

En ny vri på streetskoen er et veldig bra trekk fra ECCO. Den tradisjonelle modellen deres var god, men de må bevege seg videre. Miks av klassisk og moderne er veldig populært nå.

 

ECCO Tour Hybrid er en utrolig flott sko. Den grå er tidløs og passer til alt. Denne bør stå på listen til alle som foretrekker golfsko uten spikes men syns det blir for uformelt med vanlige streetsko.

 

Drømmen blir virkelig 

Launch monitor for måling av slag og simulator for spill hjemme står høyt på ønskelisten. Så høyt at de betegnes som uoppnåelig. I tiden som kommer kan dette endre seg kraftig. Ernest Sports ES14 lover veldig mye. Prisen ser ut til å ligge på rundt 4000,- + norske avgifter. 

 

Her ser vi rangefunksjonen hos ES14. Vi har tidligere skrevet om Skytrak. Den kommer snart med mulighet for full simulatorsoftware. Vi mener at enhetene som i dag er på markedet er kraftig overpriset. Teknologien blir nå tilgjengelig for et forholdsvis greit beløp, og prisene vil trolig falle enda mer.

 

Nye FootJoy

Tradisjonsrike FootJoy har omsider fått den fornyelsen de trengte. Skomodellene er kraftig oppfrisket, med DNA og Hyperflex i spissen. De fargerike hanskene, som også kommer i kamuflasjemønster, venter bare på det store gjennombruddet. I år skal du bruke en farget hanske.

 

Greprevolusjon

Golf Pride MCC Plus4 tar tak i et problem og vi elsker det. Den nederste delen av grepene er altfor tynn. Alle proffer bygger opp grepene med flere lag tape nederst. Hvorfor skal vi amatører ha det annerledes? MCC Plus4 har også litt mykere følelse enn tidligere cordgrep. Dette er en vinner hvis du skal skifte grep.

 

Fremtidens transport

Golfboard er et av flere selskap med en slik ide. Det ser fantastisk kult ut å surfe rundt på banen på en slik. I USA er Golfboard eller andre merker tilgjengelig enkelte steder. Når golfsporten søker nye spillere i årene som kommer, blir slike produkter viktige for å vise at golf er kult.

 

Topp kvalitet på føttene

Portugisiske Lambda er noe av det beste du får. Portugisere er mestere i skofaget. Litt Jimenez-preg over denne modellen, og det skader jo ikke.

 

Engage engasjerte

Det tok av på Twitter når folk fikk se Nikes nye wedger. Slapp av, det er bare innpakningen som er farget. Nike har tre modeller, alle får sin farge. Vi tror grunnen er enkel – de vil ha din oppmerksomhet når du går inn i butikken. 

 

Nikes vri på motvekt

Vi har allerede sagt at motvekt blir årets store puttertrend. Vi har også sagt at justering med vekter blir stort. Nike kombinerer dem, og lar deg snu vekten i puttergrepet. 

 

Putterprinter

Dette er resultatet av Pings putterprinting. Den fungerer helt fint. Vi prøvde på blekkskriveren vår, med noe flatt resultat. 

 

Kjølig mottakelse

Puma kjører på med romfartsteknologi i årets supersko. Lar vi oss påvirke av dette? Eller blir det for mye prat om ting vi ikke bryr oss om? Vi håper det ikke overskygger at Puma i bunn og grunn lager skikkelig gode sko til god pris.

 

Snag for ungene

Borrelås, golfkøller, baller og farger. Snag er utrolig artig for ungene. La det være introduksjon til golf, eller bare en aktivitet for ungene når de voksne spiller ni hull. 

 

Beskyttelse med stil

Headcoveret som følger med putteren er ikke kult. Punktum. Kjøp et nytt, for eksempel disse fantastiske fra Stitch. Fordelene? Du blir kulere på banen, og ikke minst utenfor klubbhuset. En seriøs fordel er at når du skal selge køllen har du standardheadcoveret i perfekt stand.

 

Super Stroke er med

Kongen av de fete grepene hopper på vekttoget. De har hatt full kontroll på puttermarkedet i 1-2 år. Følger du ikke med, mister du alt. Super Stroke viser at de vet hva som skjer i dette markedet, og lanserer grep med justerbar vekt. De lanserte også vanlige køllegrep på messen.

 

Dempet begeistring

Vi er de vi er, og du bør allerede vite hva det er. Titleist snakker ikke så veldig høyt. De gir deg et visuelt inntrykk av selskapets omfang, men roper aldri.

 

Fargespill fra Asia

Volvik prøver, prøver og prøver. Gule baller har fått et visst fotfeste, også i Norge. Det må nok kjempes videre i noen år før andre farger blir like vanlige. Vi ser ingen problem med det. Fargeballer er kult.

 

Enkelhet i en boks

Zepp er en annen veldig enkel svingsensor. Med feste på hansken måler den et begrenset antall faktorer sammenlignet med sensorer som festes på skaftet. Fordelen er at du forstår tallene. Ved kjøp av ekstra feste kan Zepp også brukes til tennis og baseball. Selskapet utvikler stadig programvaren, det er som å få et nytt produkt med jevne mellomrom.