Nike gjør sin greie, uavhengig av hva andre måtte mene. Det fungerer bra. De er tross alt på vei opp i golfverden når det gjelder køller. På klær og sko er de så store at verdensherredømme er neste. Kan Vapor Fly ta dem til neste nivå på kølledelen?

Vapor Fly og Flex drivere

Tre drivere fra Nike. Vi kjenner opplegget fra 2015. En svært tilgivende, en normal og en for de beste spillerne.

Vapor Fly er den enkleste i familien. 460cc hodestørrelse med plassering av tyngdepunkt som gir den tilgivende egenskaper, og en slagflate som gir høy ballhastighet også på feiltreff. Standardskaft er Tensei Blue 50, et skaft du kommer til å se mye av i år.

Vapor Fly Pro har samme hodestørrelse, men fasongen er pæreformet og vil falle i smak hos også gode spillere. Selv de beste trenger tilgivende drivere. Ballbane og spinn er lavere enn i standard Vapor Fly. Standardskaft er Diamana S+ Blue Board, og Diamana D+ White Board.

Vapor Flex er den spesielle i familien. I dette tilfellet også det sorte fåret, siden den får fargen fra sort RZN. Store deler av hodet er utrolig nok laget av Nikes drømmemateriale RZN. Det er samme materiale som de bruker i ballene. Flex er 440cc, noe som betyr at Nike har gått opp litt i størrelse fra fjorårets modell. Standardskaft er Diamana S+ Limited.

Alle tre drivere deler alt av Nikes teknologi. De er alle justerbare med FlexLoft. Det betyr 8.5 til 12.5 grader loft, og innstilliger for vinkel på slagflaten.

Vapor Fly fairwaywood

Driverfamilien beholder altså tre medlemmer. Hos fairwaywood slankes det ned til en modell. Det er egentlig helt greit. Pro-modeller selger generelt veldig mye mindre. Selv de beste foretrekker standardmodellene.

I årets Vapor Fly har Nike flyttet tyngdepunktet litt lavere. Resultatet er litt høyere ballbane, men de har også klart å holde spinn nede. Det skal bety mer lengde, enkelt og greit. Når man finner nye måter å utnytte områder man ikke har kunnet gjøre noe med før, blir det mer lengde med disse moderne køllene. Det er ikke bare en klisje, men resultatet av hardt arbeid.

De fem køllene har justerbar loft med FlexLoft, og tilbyr derfor loft fra 12 til 22 grader til sammen. Hver enkelt kølle kan justeres +/- 1 grad, og standard eller upright lie.

#3+ (13 grader), #3 (15), #3HL (17), #5 (19) og #7 (21) er tilgjengelig. Standardskaft er Tensei Blue 65F.

Vapor Fly hybrid

Også her kuttes det ut en modell, og vi står igjen med standard Vapor Fly. Nike har ikke valgt å videreføre en tidligere versjon, men bygget opp en helt ny hybrid. Med på jobben har de hatt Francesco Molinari, en solid spiller når det gjelder teknisk god golf og forståelse for utstyr.

Alle endringene har gjort at Vapor Fly er mer tilgivende, ballen flyr litt høyere og du får mindre spinn. Altså drømmetallene alle er ute etter.

Vapor Fly hybrid får du i #2 (17 grader), #3 (20), #4 (23) og #5 (26). Standardskaft er Tensei Blue 80H og Diamana S+ Blue Board 80H. For et lite beløp kan du oppgradere til Diamana S+ Blue Board 70.

Vapor Fly jern

Vi var veldig begeistret for Nikes jern i fjor. Spesielt Pro Combo hevet seg til et nivå vi ikke hadde sett for oss. Allikevel hadde Nike et problem – gapet mellom Vapor Speed og Vapor Pro Combo. Førstnevnte supertilgivende med store hoder, Pro Combo med middels til lite tilgivende hoder. Det manglet noe forholdsvis pent og enkelt. Nå er det på plass. Vapor Fly og Vapor Fly Pro gjør jernserien langt mer fornuftig oppbygget.

Vapor Fly er en videreføring av Speed. Du får de litt spesielle hule hodene i 4-7 jern. Konstruksjonen gjør at de er fantastisk tilgivende med mye lengde også på feiltreff. 8-PW er vanlige jern, og baserer seg mer på kontroll. Du får også AW-SW som har RZN i cavity, altså på baksiden av køllen. Dette skal være presisjonskøller. Vi er spent på hva Nike har fått til her. Slike køller som skaper en fin overgang fra jern til wedger blir viktig i 2016.

Standardskaft er True Temper ZT85, mens grafittskaftet er velkjente Recoil.

Vapor Fly Pro har alt som skal til for å bli en storselger. De ser kul ut, og har linjene man ønsker fra tilgivende men fine jern. Vapor Fly Pro deler mye teknologi med Vapor Fly, og du vil nok se meget bra og stabil lengde med dem. True Temper XP95 er standardskaft.

Vapor Fly serien kommer for salg 12.februar. Vapor Flex driver får du kjøpt fra 4.mars.